Türkiye’deki iPhone kullanıcılarını korkutan bildirim

Türkiye’deki iPhone kullanıcılarını korkutan bildirim

Uyarı Bildirim sistemi Türkiye’de de test edilmeye başlandı.

Özellikle ABD ve Avustralya gibi ülkelerde sıkça rastlanan Uyarı Bildirim (Alert Notification) sistemi ülkemizde de test edilmeye başlandı. Bazı iPhone kullanıcıları cihazlarına Evde Kal Türkiye bildiriminin geldiğini belirtti.

Uyarı Bildirim sisteminde test aşamasına geçildi

Bazı ülkelerde sel, deprem ve yangın gibi doğal afet anında hükümetler tarafından akıllı telefonlara uyarı bildirimi gönderiliyor. ABD kullanıcılarının sıkça karşılaştığı bu uyarı mesajları ülkemizde de görüldü.

uyari-bildirim-sistemi-panige-yol-acti-1.jpg

Sabah saatlerinde Uyarı Bildirimi ile uyanan kullanıcılar, Twitter üzerinden ekran görüntüsü paylaştı. Paylaşılan ekran görüntüsünde “Test Alert Notification” ve “Evde kal Türkiye” ifadeleri yer alıyor.

Uyarı Bildirim sisteminde test mesajları nasıl kapatılır?

Ülkemizde de test aşamasına geçilen Uyarı Bildirim sisteminin göndereceği test mesajlarını almak istemiyorsanız aşağıda yer alan yöntemleri kullanabilirsiniz.

iOS cihazlarda test mesajlarını aktif etmek için; Cihazınızda arama kısmına girin. Ardından karşınıza çıkan ekrana *5005*25371# kodunu yazdıktan sonra arama tuşuna basın.

iOS cihazlarda test mesajlarını deaktif etmek için; Cihazınızda arama kısmına girin. Ardından karşınıza çıkan ekrana *5005*25370# kodunu yazdıktan sonra arama tuşuna basın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.