Türkiye'den flaş Soçi Anlaşması açıklaması!

Türkiye'den flaş Soçi Anlaşması açıklaması!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin İdlib hakkındaki Soçi Anlaşması'na uyduğunu vurguladı.

İran ve Azeri mevkidaşlarıyla İstanbul'da ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin İdlib hakkındaki Soçi Anlaşması'na uyduğunun altını çizdi. Bölgedeki grupların 'farklı yaklaşımlar' göstermeleri halinde, Türkiye'nin duruma müdahale edeceğini ifade etti. 

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov da Türkiye'nin bütün güçlüklere rağmen, yükümlülükelerini yerine getirdiğini belirtti. Esed rejimini İstanbul'daki zirveyle ilgili olarak bilgilendireceklerini vurguladı.

Reuters'ın son dakika haberi olarak dünyaya duyurduğu bu gelişmeler, sırasıyla Putin ve Esed rejiminden gelen açıklamaların ardından yaşandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumartesi günü İstanbul'da Türk, Rus, Alman ve Fransız liderler arasında yapılan dörtlü zirvede, Türkiye'nin İdlib'deki yükümlülüklerini yerine getirdiğini söylemişti.

Dün açıklama yapan Esed rejimi ise, Türkiye'yi İdlib vilayetinde silahtan arındırılmış bir bölge oluşturulması için Rusya ile varılan anlaşmanın yükümlülüklerini yerine getirmemekle suçlamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.