Türkiye'den Fransa'ya sert çıkış!

Türkiye'den Fransa'ya sert çıkış!

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'ya gelen Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası ortak açıklamada konuşan Başbakan Yıldırım "Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili bilgiler paylaştık. Bizim yaptığımız operasyonun sadece terör örgütlerini yok etme operasyonudur"dedi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamalarına sert yanıt veren Yıldırım "Temelden sakat bir düşüncedir. Katiyen Türkiye'nin bir işgal mantığı içerisinde hareket etmediğini tüm dünya biliyor, bilmelidir" dedi. Yıldırım, Zeytin Dalı harekatında 480 hedefin vurulduğunu duyurdu.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'ya gelen Lübnan Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşıladı. Başbakan Binali Yıldırım, Lübnan Başbakanı Saad Hariri  ile baş başa görüştü. Daha sonra heyetler arası görüşmeye geçildi.Görüşmelerin ardından iki başbakan ortak açıklama yaptı.Lübnan Başbakanı Hariri'ye Zeytin Dalı harekatı ile ilgili bilgilendirdiğini belirten Yıldırım şunları söyledi: "İşbirliğimizi güçlendireceğiz. Bir iki yıldır ticaretimizde gerileme var. Ama bu olumsuzluğu gidereceğiz. Suriye meselesinde en çok yükü çeken üç ülke Türkiye, Lübnan ve Ürdün'dür. Bölgesel konularda görüş alış verişi yapma imkanı bulduk. Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili bilgiler paylaştık. Bizim yaptığımız operasyonun sadece terör örgütlerini yok etme operasyonudur. Terör örgütü kara propaganda yapıyor. Asıl zarar gören Türkiye'deki vatandaşlarımızdır. Bugün yapılan saldırı sonucu 17 yaşındaki vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ailesine sabırlar diliyorum"


FRANSA CUMHURBAŞKANI'NA SERT YANIT 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Zeytin Dalı  harekatına yönelik açıklamalarına sert yanıt veren Başbakan Binali Yıldırım,  "Temelden sakat bir düşüncedir. Katiyen Türkiye'nin bir işgal mantığı içerisinde hareket etmediğini tüm dünya biliyor, bilmelidir. Bizim Afrin'de yapmak istediğimizin ne olduğunu  anlamak için Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki, Münbiç, Cerablus ve Azez hattında 2  bin kilometrekarelik alana bakmaları yeterlidir. Bunun dışındaki  değerlendirmelerin gerçekle alakası yoktur. Türkiye'nin katiyen bir işgal mantığı içinde hareket  etmediğini bütün dünya biliyor, bilmelidir. Fırat Kalkanı'na bakarsak bunu  görürüz" diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.