Türkiye'den Libya'ya üst düzey ziyaret

Türkiye'den Libya'ya üst düzey ziyaret

Erdoğan'ın talimatıyla NATO Zirvesi öncesinde Mevlüt Çavuşoğlu liderliğindeki üst düzey Türkiye heyeti, ikili ilişkileri ve bölgesel konuları ele almak üzere Libya'ya gitti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki heyet Libya'ya gitti.Heyette, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da yer alıyor. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımız, Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Sayın Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Sayın Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi Sayın İbrahim Kalın ile birlikte bugün Libya’ya resmi ziyarette bulunmaktadır" denildi.

e3r7azzwyagixcs.jpg
Heyetin ülkeye inmesi sonrası Twitter'dan açıklama yapan Çavuşoğlu, "Libya'ya ve Milli Birlik Hükümeti'ne verdiğimiz desteği göstermek için güçlü bir heyetle Trablus'tayız" ifadelerini kullandı.

Günübirlik ziyarette, ikili ilişkiler ele alınacak ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulacak. Heyetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı NATO Zirvesi öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.