Türkiye'den WhatsApp soruşturmasında ikinci adım!

Türkiye'den WhatsApp soruşturmasında ikinci adım!

Türkiye’nin tartışmalara neden olan WhatsApp’ın yeni sözleşmesiyle ilgili başlattığı soruşturma sürerken Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Faruk Bilir’den yeni bir açıklama geldi. 

Faruk Bilir, bazı kişisel bilgilerin Facebook’a ait şirketlerle paylaşılmasını da içeren yeni gizlilik ilkesinin kabulünü uygulamanın kullanımı için zorunlu hale getiren WhatsApp hakkında yürütülen incelemeye ilişkin açıklamada bulundu.

Kurumun karar organı Kişisel Verileri Koruma Kurulunca incelemenin, temel ilkeler, veri işleme şartları, yurt dışına veri aktarımı ile açık rızanın unsurları ve açık rızanın hizmet şartına bağlanıp bağlanmaması yönünden gerçekleştirildiğini anlatan Bilir,  “WhatsApp’a tebligat yapıldı, bilgi ve belge talep edildi. Sürecin takipçisiyiz” diye konuştu.

WhatsApp, 4 Ocak’ta “gizlilik ilkesi”ni güncellemiş ve kullanıcılarına güncellenen ilkeleri kabul etmeleri için bildirim yollamaya başlamıştı. Hesap bilgileri, mesajlar, konum bilgileri gibi birçok verinin Facebook’a ait şirketlerle paylaşılmasını içeren yeni koşulların onayı için kullanıcılara 8 Şubat’a kadar süre veren şirket, aksi durumda uygulamanın kullanılamayacağını ilan etmişti.

Bu karara ilişkin kullanıcılardan yoğun eleştiri alması üzerine WhatsApp yaptığı açıklamada, “Avrupa Bölgesi” kullanıcılarının bu güncellemeden etkilenmeyeceğini duyurmuştu. Çifte standart olarak değerlendirilen bu durum tepkileri daha da arttırmıştı. Dünyada ve Türkiye’den milyonlarca kullanıcı BiP, Telegram ve Signal’e kaymıştı. WhatsApp, yoğun tepkilerin ardından güncelleme için verilen süreyi 15 Mayıs’a kadar ertelediğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.