Türkiye'nin 19 Ağustos Gündemi

Türkiye'nin 19 Ağustos Gündemi

Türkiye'nin 19 Ağustos gündeminde ne var? Bugün neler konuşuluyor?

ELAZIĞ'DA EMNİYETE BOMBALI ARAÇLA SALDIRI: 5 ŞEHİT
Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla düzenlenen saldırı saldırıda; 5 polis şehit oldu, 217 kişi de yaralandı. Başbakan Binali Yıldırım, 4 bakan ve Genelkurmay Başkanı olay yerine gitti. CHP'den bir heyet de Başbakan'a eşlik etti.
 
BİTLİS'TE SALDIRI: 6 ŞEHİT, 5 YARALI
Bitlis'in Hizan ilçesinde PKK'lilere yönelik başlatılan operasyonlarda 1 korucu şehit oldu. Operasyondan dönen askerlere tuzak kuran PKK'liler, askeri aracın geçişi sırasında patlayıcı infilak ettirdi. Saldırıda, 5 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı.
 
BAKAN ÇAVUŞOĞLU: RUSYA’NIN KATKISI OLMADAN SURİYE'DE KALICI BİR ÇÖZÜM OLMAZ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'deki krizin uluslararası alanda samimi bir işbirliğiyle çözülebileceğini, Rusya’nın katkısı olmadan kalıcı bir çözüm bulunamayacağını söyledi.
 
POLİTİKA     

'HEPSİ AYNI AMACA HİZMET EDİYOR'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'FETÖ ile PKK'nın, DAİŞ'le bu örgütlerin arasında hiçbir fark olmadığı, hepsinin de aynı amaca hizmet ettiği bu saldırılarla bir kez daha ortaya çıkmıştır' dedi.
 
BAŞBAKAN YILDIRIM: ABD'DEN HAKKIMIZ OLAN BİR ŞEYİ İSTİYORUZ
Diplomatik misyon şefleri onuruna verilen yemekte konuşan Başbakan Yıldırım, "Türkiye hukuk devleti anlayışı içerisinde darbe girişiminin arkasında olan FETÖ elebaşının iadesini istiyoruz. Bu konuda ABD ile ikili anlaşmamız var. Adli yardım ve suçluların iadesine yönelik anlaşmamız var. ABD'den hakkımız olan bir şeyi istiyoruz" diye konuştu.
 
'TERÖRÜ BİTİRMEK İÇİN NE İSTİYORSANIZ VERMEYE HAZIRIZ'
Elazığ'da 3 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terörü bitirmek için muhalefetten ne istiyorsanız vermeye hazırız. Bugüne kadar ne istediyseniz verdik. Ama siz de terörü bitirin.” dedi.
 
BAHÇELİ'DEN ÇOK SERT ELAZIĞ VE BİTLİS AÇIKLAMASI
Elazığ ve Bitlis’teki terör saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FETÖ’yle Türkiye’yi parçalamayı başaramayan mihrakların PKK’yla sonuca varmanın peşine düştüğünü ifade ederek, “Terörizmle savaşan Türk milleti yeni bir zafere yakında imza atacaktır” dedi.
 
HDP: TÜRKİYE HIZLA SONU BELİRSİZ BİR ORTAMA SÜRÜKLENİYOR
HDP, Diyarbakır, Van ve Elazığ’daki patlamalarla ilgili açıklama yaptı, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.  Açıklamada, “Türkiye hızla sonu belirsiz bir ortama sürükleniyor” denilerek demokratik siyaset kanallarının genişletilmesinin acil ihtiyaç olduğu belirtildi.
 
DÜNYA   

'GÖRÜŞ AYRILIKLARI BİR GÜNDE ÇÖZÜLEMEZ'
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, "Türkiye'yle Suriye konusundaki mevcut görüş ayrılıklarımızın bir günde çözülmesi mümkün değil" açıklamasını yaptı.
 
FİRARİ ASKERLERİN TÜRKİYE'YE İADE TALEBİ YUNANİSTAN'A ULAŞTI
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişimi ardından helikopterle Yunanistan'a kaçarak sığınma başvurusunda bulunan askerlerin Türkiye'ye iadesine yönelik resmi talebin kendilerine ulaştığını açıkladı.
 
ABD: NÜKLEER SİLAHLAR TÜRKİYE'DE GÜVENDE, GERİ ÇEKMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ
ABD Hava Kuvvetleri Bakanı Deborah Lee James başarısız darbe girişimi sonrası oluşan kaygılara rağmen Washington'ın İncirlik'te bulunan nükleer silahları taşımaya gerek görmediğini açıkladı. 
 
EKONOMİ 

BAKAN ARSLAN: 1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ İÇİN YPK KARARI HAZIRLANIYOR
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, “1915 Çanakkale Köprüsü için YPK kararı hazırlanıyor. Bu yılın son çeyreğinde ihaleye çıkmayı planlıyoruz. 18 Mart 2017'de temel atmak istiyoruz.” dedi.
 
YABANCI YATIRIMCIYA YENİ TEŞVİK SİSTEMİ GELİYOR
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için yeni bir teşvik sistemi oluşturulacağını belirtti.
 
8.6 MİLYARLIK GÖZALTI
FETÖ'ye finansman iddiasıyla dün yıllık cirolarının toplamı 8.6 milyar lira olan 4 şirkete baskın yapıldı. 6.9 milyar cirolu Boydak’a da kayyum atandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından en büyük ölçekli şirket operasyonu dün düzenlendi. Operasyonda ciro toplamı 8.6 milyar lirayı bulan 4 şirketin yönetim kurulu başkanları gözaltına alındı. Bu şirketler arasında Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ile ünlü baklavacılar Faruk ve Nejat Güllü’nün   şirketleri bulunuyor. 
 
AVRUPA HIZLI TRENİ TAM YOL
Türkiye'yi Avrupa'ya hızlı raylı sistemle bağlayacak Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattı için çalışmalara başlanıyor. 229 kilometrelik tren hattının ÇED projesi askıya çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değerlendirilen rapor onaylandıktan sonra ihale süreci başlayacak.
 
İSTANBUL'DAKİ CEBIT BİLİŞİM EURASİA FUARI ERTELENDİ
İstanbul'da düzenlenmesi planlanan CeBIT Bilişim Eurasia 2016, Türkiye'deki mevcut siyasi durum ve uluslararası katılımcıların çekinceleri sebebiyle ertelendi.
 
SPOR

MİLLİ SPORCU ESCOBAR RİO'DA BRONZ MADALYA KAZANDI
2016 Rio Olimpiyat Oyunları atletizm branşında, erkekler 400 metre engellide milli sporcu Yasmani Copello Escobar, bronz madalya kazandı.
 
FENERBAHÇE 3-0 GRASSHOPPERS 
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, İsviçre ekibi Grasshoppers'u 3-0 mağlup etti.
 
OSMANLISPOR RÖVANŞ KARŞILAŞMASI İÇİN AVANTAJ SAĞLADI
Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Danimarka'nın Midtjylland takımını 1-0 yendi. Diğer temsilcimiz Başakşehir ise, Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'e 2-1 mağlup oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.