Türkiye’nin başarılı öğrencileri Buca Belediyesi Dijital Dersanesi’nden yetişiyor

Türkiye’nin başarılı öğrencileri Buca Belediyesi Dijital Dersanesi’nden yetişiyor

Asya Yaşarikiz yazdı; Türkiye’nin başarılı öğrencileri Buca Belediyesi Dijital Dersanesi’nden yetişiyor

Bugün, Buca Belediyesi’nden bir basın bülteni e-postamıza düştü.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’na Buca Belediyesi’nin ücretsiz olan Dijital Dersane ile hazırlanan İzmir Fen Lisesi ve Buca Bilim Sanat Merkezi öğrencisi Asil Söylev, Türkiye 3.sü olmuş ve Belediye Başkanı Erhan Kılıç, öğrenciyi makamında ağırlamış.

Böyle düşen ilk bülten değil bu.

Örneğin, 2023 Liselere Geçiş Sınavına yine Dijital Dersane ile hazırlanan öğrencilerden biri tüm soruları doğru cevaplayıp Türkiye birincisi olurken, 11 öğrenci yüzde 1’lik, 20 öğrenci yüzde 2’lik, 34 öğrenci ise yüzde 3’lük dilimde yer almıştı.

2022 yılında ise yine YKS’den 95 aday mühendislik, tıp, hukuk, mimarlık, diş hekimliği gibi bölümlere yerleşirken 49 öğrenci ise ön lisansa kabul almıştı.

Dijital Dersane, onu bunu proje diye bülten gönderen birçok boş projenin yanında harika bir iş.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın, eğitimde fırsat eşitliği için düşündüğü, meyvelerini de aldığı çok başarılı bir proje.

Eminim bu başarılarla öğrencilerin geleceğine bir katkıda bulunduğu için çok seviniyordur.

Ben de, iyi eğitime ulaşmanın böylesine zor olduğu bir dönemde, daha 12-13 yaşlarında “test kitabı alacak param yok, bu yüzden çalışmak zorundayım” diyen çocukların olduğu bu memlekette, öğrencilere ücretsiz olarak böylesi iyi eğitimler veren, sosyal belediyeciliği döneminde çok iyi uygulayan Erhan Kılıç’ı gönülden tebrik ediyorum.

Yerel yönetimlerin de çok önemli olduğunu düşünen biri olarak, yerelden nasıl başarı sağlanır, insanların hayatına nasıl bir değer katılır, Erhan Kılıç buna iyi bir örnek.

Bucalı anne babalar, mutlaka Buca Belediyesi’nin sitesine girip, çocuklarına iyi bir eğitim verebilmek için çevrimiçi eğitimden çocuklarını yararlandırsın.

adsiz.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.