TÜRKİYE’NİN DOĞA HARİKASI KÜL OLUYORDU

TÜRKİYE’NİN DOĞA HARİKASI KÜL OLUYORDU

Yangında Devletin Yatırımları da Kıl Payı Kurtuldu.

Türkiye'nin ilk ve tek UNESCO Sertifikalı Jeopark Sahası içerisinde bulunan Sandal Divlit Volkan Konisi’ndeki ormanlık alan kül olmaktan son anda kurtuldu.

Manisa'nın Kula ilçesindeki Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO sertifikalı Jeopark sahası içerisinde bulunan Sandal Divlit Volkan Konisi’nde meydana gelen yangın vatandaşları korkuttu. Ağaçların arasındaki kuru otların tutuşması sonucu yaklaşık bin metrekarelik alanda çıkan yangına karadan ve havadan müdahale edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri, Kula Belediyesi çalışanları, Orman Genel Müdürlüğü Demirci İşletme Şefliği, İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ve vatandaşların yoğun çabaları ile jeoapark sahasındaki ormanlık alandaki yangın ağaçlara sıçramadan kısa zamanda söndürülerek faciadan kıl payı dönüldü.  UNESCO Kula Jeoparkı'nın Sandal Divlit'inde çıkan yangında sadece kuru otların yanması ve çam ağaçlarının zarar görmemesi tek teselli oldu. Bölgede soğutma ve set açma çalışmaları yapılmasının ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yangında Devletin Yatırımları da Kıl Payı Kurtuldu

Kula Jeoparkı Koordinatörü (CBÜ JARUM) Yrd. Doç Dr. Erdal Gümüş, Sandal Divlit’te çıkan yangın ile ilgili bir açıklama yaptı. Gümüş, “Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa ve UNESCO Jeoparkı olan Kula Jeopark Sahası en nadide jeositlerinden, gezi güzergahlarından olan Sandal – Divlit Volkan Konisi ve onun üzerindeki çam ormanında henüz sebebini bilmediğimiz bir nedenden dolayı yangın çıktı. Gerek vatandaşlarımızın haber vermesi gerekse de ekipler buradaki alanı topyekun kurtarmış olduk. Burada benzer bir olayın yaşanmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu sahadaki tesislerin yapılmasında Zafer Kalkınma Ajansı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi’nin büyük emekleri var. Burada yanan sadece doğa değil devletin yatırımları da yanmaktan kıl payı kurtuldu. Hepimize geçmiş oldun” dedi.

Başkan Tosun: ‘Jeopark sahası hepimizin’

UNESCO Kula Jeoparkı'nda meydana gelen orman yangını üzüntü ile karşılayan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun,"Türkiye'nin ilk UNESCO sertifikalı Jeoparkı özelliği taşıyan Kula Jeopark sahasında yaşanan böylesi bir yangın bizleri endişelendirdi. Yangın söndürme ekiplerinin havadan ve karadan gerçekleştirdiği müdahale ve duyarlı vatandaşlarımızın yardımı ile yangın, ağaçlara sıçramadan söndürüldü. Kula Jeoparkı hepimizin, bu alanı korumak hepimizin görevi olmalıdır. Herkese büyük geçmiş olsun" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.