Türkiye’nin fotoğrafçıları İzmir’de buluşuyor…

Türkiye’nin fotoğrafçıları İzmir’de buluşuyor…

16-18 Nisan tarihinde düzenlenecek Fotoğrafçılık Günleri düzenlenecek.

Nisan ayında İzmir’de düzenleyecekleri Fotoğraf Günleri’ne beklenenden fazla ilgi gösterildiğini kaydeden İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz, "İstanbul’da düzenlenen Fotoğraf Fuarı’nın geçen yıl yapılmaması, Çin’de yaşanan sıkıntıların büyük firmaları yeni arayışlara yöneltmesi İzmir’in şansını artırdı" diye konuştu.

16-18 Nisan tarihinde düzenlenecek Fotoğrafçılık Günleri’nin, Türkiye’deki fotoğrafçıların ve yan sektörlerinin buluşma noktası olacağını söyleyen Yavuz, "Etkinliğimize fotoğraf sektörünün mensupları kadar halk da ilgi gösterdiği için Fotoğrafçılık Günleri’ni kent merkezinde ve ulaşımı kolay olan Tepekule Kültür Merkezi’ne gerçekleştireceğiz. Şimdiden stantların dolduğu etkinliğimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Farklı ve renkli etkinliklerimiz de var" dedi.

Önemi arttı

Çift yıllarda İstanbul’da, tek yıllarda İzmir’de yapılan organizasyonlarla fotoğrafçıların biraraya geldiğini hatırlatan Murat Yavuz, "Geçen yıl İstanbul’daki fuar düzenlenemedi. Bu durum İzmir’i tek yaptı. Ayrıca Çin’de yaşanan gelişmeler ile Ortadoğu ve Avrupa pazarlarına  açılan alternatif pencere durumuna geldik. Gelişmeler, ‘Türkiye Dijital Fotoğrafçılık ve Albüm Tanıtım Günleri’nin önemini artırdı. Bir festival havasında renkli etkinliklerle gerçekleştireceğimiz 3 günlük organizasyonumuzla hem fotoğrafçılık hem de yan sektör üyelerini bir araya getireceğiz. Etkinliğimize Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren meslektaşlarımız ile dijital baskı-çerçeve-Jimmy Jip v.b.  video çekim aksesuarları gibi  yan sektörlerimizin temsilcileri de katılacak" şeklinde konuştu.

Farkındalık yaratacağız

Fotoğraf Günleri’ne ülke genelindeki firmaların yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Başkan Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü: "Stantlarımızı sınırlı tutuyoruz. 75  katılımcı kabul edeceğiz. Çünkü İstanbul’da fuarın yapılamaması nedeniyle bu yıl sorumluluğumuz arttı. Vereceğimiz hizmetin kalitesinden ödün verme lüksümüz yok.

Fotoğraf Günleri ile kamuoyunda farkındalık yaratacağız.  Amacımız teknolojik yenilikleri Ege’ye taşımak, tanıtmak, Egeli fotoğrafçılarla ülke çapında faaliyet gösteren meslektaşlarımızı ve firmaları buluşturmak, yeni pazar imkanları yaratmak. Üyelerimizin teknolojinin getirilerine kolay uyumunu sağlamak, özellikle İzmir ve Ege illerinde üniversitelerde fotoğrafçılık bölümlerinde okuyan kardeşlerimize rehberlik etmek. Farklı ve renkli etkinliklerimiz de var çünkü fotoğrafçılık sanatını kamuoyuna hakkıyla tanıtmak istiyoruz.

Evleneceklere özel davet

Bu çerçevede her yıl İzmirgaz ile ortaklaşa düzenlediğimiz fotoğraf yarışmalarında dereceye giren eserleri de sergileyecek, siyah beyazdan dijitale fotoğraf makinelerini tanıtacak, ülke çapında fotoğrafçıların tuval fotoğraflarını firma adlarıyla ve kartvizitleriyle alana taşıyacak, sektörle ilgili herkese açık ödüllü yarışmalar tertip edeceğiz. Özellikle yeni evlenecek çifteleri stantlarımızı ziyarete davet ediyoruz çünkü düğünlerde dron çekimleri, albümler ve düğün hikayeleri kısmında yeni çalışmalarımız var. Mutlu günlerini ölümsüzleştirerek, kendi evlatlarına ve torunlarına en iyi şekilde aktaracakları fırsatları sunacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.