Türkiye’nin her ilinden muhtarlar İzmir'de bir araya gelecek

Türkiye’nin her ilinden muhtarlar İzmir'de bir araya gelecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği “Etkin ve Demokratik Yerel Yönetimler için Türkiye Muhtarlar Buluşması”, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek.

Türkiye’nin her ilinden muhtarlar, 24 Ekim Pazar günü “Etkin ve Demokratik Yerel Yönetimler için Türkiye Muhtarlar Buluşması”nda bir araya gelecek. Fuar İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen buluşmaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

Türkiye’nin her ilinden muhtarı İzmir’de ağırlamanın heyecanını taşıdıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da her fırsatta yerel yönetimlerin ve muhtarların önemini vurguladığına belirterek, “Muhtarlarımız yerel yönetim sistemimizin yapı taşı, yurttaşlarımızın sesi.

Katılımcılığın sağlanmasında ve demokrasinin yaşam bulmasında önemli bir görev üstleniyorlar. Düzenleyeceğimiz buluşma yerel siyaset yapma sürecinde muhtarların karşılaştıkları sorunların belirlenmesinde ve çözüm önerilerinin geliştirilmesinde rehber olacak. Demokrasinin yerel yönetimlerle güçlenmesi hedefimize katkı koyacak” diye konuştu.

s489733.jpg

Yuvarlak masa toplantıları düzenlenecek

Muhtarlar arasında işbirliğinin ve ortak anlayışın oluşturulmasına katkıda bulunması hedeflenen “Etkin ve Demokratik Yerel Yönetimler için Türkiye Muhtarlar Buluşması” tüm gün sürecek.

Akademisyenlerin de katılacağı yuvarlak masa toplantılarında “Türkiye’nin İdari Yapısında Geçmişten Günümüze Muhtarlık”, “Muhtarlık ve Özlük Hakları”, “Akıllı Kentler ve Muhtarlık”, “Yerel Yönetimler, Mahalleler ve Muhtarlar”, “Muhtarlık Sistemi Nasıl Olmalıdır”, “Türkiye’deki Kadın Muhtar Sayısı ve Kadının Siyasette Katılımının Geliştirilmesi”, “Mahalle Muhtarlarının İşbirliği” ile “Apartman Görevlileriyle Bağ Kurmak” konu başlıklarına ilişkin görüşülecek.

s597604.jpg

Zirvenin amacı nedir?

Dev buluşma yerel yönetimlerin temel birimi mahalle muhtarlarına verilen değeri ortaya koymayı, yerel siyaset yapma sürecinde muhtarların karşılaştıkları sorunları öncelikler temelinde belirlemeyi ve çözüm yolları bulmak için eylem planı hazırlamayı amaçlıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.