Türkiye’nin İlk, %100 Yerli, Havasız (Airless) Pompası İzmir’de Üretildi!

Türkiye’nin İlk, %100 Yerli, Havasız (Airless) Pompası İzmir’de Üretildi!

Altekma Group’a bağlı Altekma A.Ş., Türkiye’de ve Dünya’da büyük bir yeniliğe imza attı. Üzerinde uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüğü Türkiye’nin ilk, %100 yerli ve havasız pompasını üreten şirket, yatırımlarının karşılığını aldı.

İzmir’in Torbalı ilçesindeki üretim tesislerinde, 1997’den beri yol çizgi makineleri, yol çizgi boyaları, trafik levhaları gibi birçok alanda hizmet veren Altekma Group, uzun zamandır üzerinde çalıştığı Türkiye’nin ilk, %100 yerli, havasız (airless) pompası Atar Pump’ın yapımını tamamladı. 5 Mayıs Çarşamba günü yenilenen yol çizgi makinelerinin ilk prototipini sunan şirket, aynı gün araçlarının üzerindeki yeni yerli pompayı da tanıttı. “İki Farklı Teknolojinin Sentezi” Altekma Group Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Durmuş, lansman esnasında Atar Pump’ın sektöre getireceği yeniliklerden bahsetti. Durmuş; “Artık yerli ve tamamen kendi üretimimiz olan pompamız Atar Pump ile hem malzeme sarfiyatını azaltma hem de Amerika ve Avrupa’ya bağlı kalmadan ilerleme yolunda başarılı adımlar atıyoruz. Pompamız bu teknoloji ile sınıfındaki diğer havasız pompalara göre 3’te 1 oranında malzeme sarfiyatını önlüyor.” diyerek Atar Pump’ın teknolojisinden bahsetti.

237687253.jpg

“Yerli ve Milli Meselemizin Özü Burada Yatıyor”

Etkinliğe katılım gösteren Torbalı Ticaret Odası Başkanı Sayın Abdulvahap Olgun, Altekma Group’un üretimi konusunda gurur duyduğunu belirterek; “Yerli ve Milli meselemizin özü burada yatıyor. Yıllarca yurtdışından temin ettiğimiz birçok ürünü İzmir, Torbalı’daki üretmek çok büyük bir mutluluk. Emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum” dedi.

“25 Yıllık Tecrübemiz Bizi Bu Başarılara Getirdi”

Hulusi Durmuş, Altekma Group şirketlerinin tecrübelerinden bahsederek; “Yıllardır ürettiğimiz yol çizgi makineleri üzerinde kendi pompamızı kullanma hayalimiz vardı. Bunu gerçekleştirdik ve Türkiye için önemli bir adım attık. Bu henüz bir başlangıç.” diyerek şirketin büyüme hedeflerini gerçekleştireceğinin ve sektörde yenilikler yapılacağının sinyalini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.