Türkiye'nin ilk coin ile döner satan işletmesi Dönerci Kadir Usta!

Türkiye'nin ilk coin ile döner satan işletmesi Dönerci Kadir Usta!

Türkiye’nin ilk coin’le döner satan işletmesi olan ve üç ortağın girişimiyle İstanbul Ümraniye’de hizmet veren Dönerci Kadir Usta’nın hikayesini ortaklarından olan televizyon sunucusu ve yapımcısı Lokman Dağ anlattı.

Medya Ege- Kısa süre önce açılmasına rağmen ciddi bir müşteri kitlesine sahip olan Dönerci Kadir Usta, televizyon sunucusu ve yapımcısı Lokman Dağ ve üç ortağının girişimiyle İstanbul Ümraniye’de hizmet veriyor. Odun ateşinde pişen dönerin lezzetinin sırrı ise döneri dedelerinden öğrenen Kadir Öner’in nam-ı diğer Kadir Usta’nın tecrübesine ve bilgisine dayanıyor. Türkiye’nin ilk coin’le döner satan işletmesi olan Dönerci Kadir Usta’nın hikayesi şimdi ChefStory’e anlattı.

Televizyon sunucusu ve yapımcısı Lokman Dağ, "Aslen Mardinliyim. TV programcısıyım. 17 yıldır sarı basın kartı olan gazeteciyim. Aynı zamanda aileden de lokantacıyım, restorancıyım. Hayatım hep çalışmakla geçti . 7 yaşında beri çalışıyorum. Aslında bu sektöre halı sahaların önünde su satarak başladım. Daha sonra düşünebileceğim bütün seyyar işleri yaptım. Şöyle tarif ediyorum kendimi, atardamarım Mardin. Ama toplardamarım hep İzmirliydi. İki kültürün mozaiğiyim. İzmir'de yaşayanlarbilir biz Kadifekale'de büyüdük. Oranın en tehlikeli en belalı yeridir aslında. ama oradan pırlanta gibi çıkmayı da bildik. Dokuz yaşında İzmir'de Havra sokağında limon satmaya başladım. Limondan kazandığım para yetmeyince büyük siyah poşetler ile beraber gelen yaşlı teyzelere amcalara bir nevi küçük yaşta kendimden büyük poşetlerde hamallık yaparak geçimimizi sağladık. Darı sattım. İzmir'de gevrek sattım. Öğlenciyken sabah 12'ye kadar erken gidip sokak aralarında gevrek satıyordum. Eğer sabahçıysam öğleden sonra yine gidip elli tane simit satıp hayatımı kazanmaya çalışıyordum. Sonra işte mısır derken yazları aslında hayatımı değiştiren benim için en güzel halkla ilişkileri olan midyeciliğe başladım. Ben hep şunu söylüyorum "Midye tezgahından medya sektörüne girdim". Yani bugün ünlü çevremin yüzde yetmişini midye tezgahında o küçücük Lokman iken tanıdım. Ve ben bir lezzet düşkünüyüm, lezzet aşığıyım. Allah vergisi bir damak tadım var ve ben yemek tadarak para kazanıyorum. Tam bittik derken, pes ettik. Artık yapamıyoruz diyeceğimiz noktalardan şaha kalktık. Türkiye'nin ilk coin ile döner satan dönercisiyiz dünyaya gerçek Türk dönerini yedireceğim" açıklamasını yaptı.
whatsapp-image-2022-04-16-at-13-57-59-1.jpegwhatsapp-image-2022-04-16-at-13-57-59.jpegwhatsapp-image-2022-04-16-at-13-57-57.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.