Türkiye'nin İlk Mobil Mezbahası Urla'da

Türkiye'nin İlk Mobil Mezbahası Urla'da

Modern teknoloji ile donatılmış 8 adet konteynırdan oluşan "mobil mezbaha" çok beğenildi.

Eski mezbahanın kapatıldığı Yarımada bölgesinin ihtiyacı için en hızlı çözümü arayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin ilk "modüler sistem" mezbahasını Urla’da hayata geçirdi. Modern teknoloji ile donatılmış 8 adet konteynırdan oluşan "mobil mezbaha" çok beğenildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yarımada bölgesindeki Urla, Seferihisar, Çeşme ve Karaburun ilçelerinin ihtiyacını, kurulumu kısa sürede tamamlanan Türkiye'nin ilk "modüler sitem" mezbahası ile karşılamaya başladı. Urla'daki eski mezbahanın kapatılmasının ardından hızlı bir çözüm arayışına giren Büyükşehir Belediyesi, yeni bir betonarme mezbaha inşa etmek yerine kısa sürede kurulabilen mobil mezbahayı hayata geçirerek hizmetin aksamasının önüne geçti. Türkiye'de ilk kez “modüler sistem” konteynerlerden oluşturulan mezbahada, günde 30 büyükbaş, 80 küçükbaş hayvan hızlı ve hijyenik bir şekilde kesilebiliyor.

s591858.jpg

Taşınabilen mezbaha

Toplam 8 konteynerden oluşan tesis, gerektiğinde sökülerek başka bir alana taşınabiliyor. 256 m² alana yayılan "mobil mezbaha" Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yönetmelikleri çerçevesinde “Gıda Hijyeni” ve “Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları" yönetmeliklerine uygun olarak tasarlandı. Modern teknoloji ile donatılan tesiste kesilen etler, frigofrik (soğutma özelliği olan) kamyonlarla Yarımada bölgesindeki ilçelere sağlıklı bir şekilde ulaştırılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.