Türkiye’nin İlk Sanat Odaklı Sosyal Girişimi

Türkiye’nin İlk Sanat Odaklı Sosyal Girişimi

Ocak ayında açılan ve abonelik usulü ile çalışan e-ticaret sitesi Kutuda Sanat Var,

Türkiye’nin İlk Sanat Odaklı Sosyal Girişimi 

Kutuda Sanat Var’ın kuruluş hedefleri arasında; sanatın herkese ait bir alan olduğuna dikkat çekmek, herkesin bir sanatçı olduğunu fark etmesini sağlamak ve bu anlamda herkese üretme ve yaratma olanağı sunan bir kolaylaştırıcı rolü üstlenmek var. Kutuda Sanat Var'ı bir sosyal girişim yapan da tam olarak bu

Sanatı toplumda yaygınlaştırmak için üyelerine; ilham, bahaneler, el ısıtma çalışmaları ve gerekli malzemeleri sağlayan Kutuda Sanat Var, kurduğu online komünite ile sanat seven ve üreten bireylerin işlerini görünür kılmayı ve Türkiye’de eksik olan kolektif bir sanat hesabı olmayı amaçlıyor. 

Geride bıraktığımız iki aydır kuruluş hazırlıkları içerisinde olan Kutuda Sanat Var, yalnızca teaser tanıtımlar yapmasına rağmen organik olarak hızla büyüdü, Instagram'da 2,618 organik takipçiye ulaştı. Kutuda Sanat Var kurucusu Sarp Süerdaş, sosyal medya ile yakaladığı organik ilginin sitenin açıldığı Cumartesi gününden bugüne  aboneliklere yansımış olduğunu ifade etti.  

Kutuda Sanat Var Hakkında 

Sanatın herkese ait bir alan olduğuna dikkat çekmek, herkesin bir sanatçı olduğunu fark etmesini sağlamak ve bu anlamda herkese üretme ve yaratma olanağı sunan bir kolaylaştırıcı rolü üstlenmek üzere kurulan Kutuda Sanat Var, Türkiye’nin ilk sanat odaklı sosyal girişimidir. Abonelik usulü ile çalışan  Kutuda Sanat Var, her ay üyelerine içerisinden bir adet sanat bahanesi, bir adet el ısıtma çalışması, sürpriz bir "mutluluk nedeni", rengarenk kalemler ve farklı sanat malzemeleri çıkan sanat kutuları gönderir. Sanatı toplumda yaygınlaştırmak için kurduğu ve geliştirdiği dijital komünite ile sanat seven ve üreten bireylerin işlerini görünür kılar.  Ayrıntılı bilgi için  ☛ www.kutudasanatvar.com adresini ziyaret edebilirsiniz.  
 
Sarp Süerdaş Hakkında 

1985 yılında İstanbul'da doğan Süerdaş, ortaokul ve lise eğitimini Robert Kolej'de tamamladıktan sonra lisans derecesini Sabancı Üniversitesi, Görsel İletişim ve Tasarım bölümünden almış.Mezuniyetini takip eden 2 sene Londra’da Entegre Ürün Tasarımı Master’ı yaptıktan sonra Türkiye’ye dönerek reklam sektörünün global oyuncularından olan Sizmek'e (Mediamind) önce görsel tasarımcı olarak giren Süerdaş, daha sonra firmanın Türkiye direktörlüğü görevini üstlenmiş. 2,5 yıl reklam sektöründe çalıştıktan sonra serbest grafik tasarımcı olarak kariyerine devam etmiş. Süerdaş, son 3 yıldır yoğun olarak "Designer Toys" olarak bilinen oyuncakların tasarımı ile uğraşıyor, “Harflemece” adını verdiği modern kaligrafi atölyelerini düzenliyor, amatör olarak telli enstrümanlar tasarlıyor ve üretiyor.  Ayrıntılı bilgi için: http://www.sarpsuerdas.net/

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.