Türkiye'nin ilk "süt teknolojisi ve gastronomi lisesi"

Türkiye'nin ilk "süt teknolojisi ve gastronomi lisesi"

2018-2019 eğitim ve öğretim yılında açılacak

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Eskişehir’de 2017 Aralık ayında temeli atılan Türkiye’nin ilk süt teknolojisi ve gastronomi lisesi olan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2018-2019 eğitim-öğretim yılında açılması planlanıyor. 

Türkiye’de gıda, tarım ve boya sektörünün öncüsü Yaşar Topluluğu’nun kurucusu Durmuş Yaşar tarafından 1974 yılında İzmir’de kurulan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 8’inci okulun temeli 5 Aralık 2017 tarihinde Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ve Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar tarafından Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde atmıştı. 

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar; “Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı kurucularının vizyonuyla, eğitim, kültür ve sanat alanında toplumun gelişmesine öncülük ederken sosyal sorumluluklarımızı da yerine getirmektedir. Yaşar Topluluğu olarak, Türkiye’de gıda, içecek ve boya sanayiinin öncüsü olma rolümüzle ülkemize çok sayıda fabrika ve tesis kazandırdık. Gıda ve tarım alanında eğitime, eğitimli insan gücüne olan ihtiyacın farkındayız. Bu amaçla, temelini attığımız gıda teknolojisi, mutfak sanatları ve gastronomi alanında eğitim sağlayacak okulumuzun açılışını 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı başlangıcında yapmayı planlıyoruz. Bu süreçte bize destek olan Eskişehir Valiliği’ne, Eskişehir Belediyesi’ne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

9.000 m² arazi üzerinde yaklaşık 2.000 m² taban alana sahip  Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 16 derslik, 5 laboratuvar, 1 süt atölyesi, 3 branş dersliği ve kütüphane yer alacak. Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tamamlandığında yaklaşık 600 öğrenci eğitim görecek.

43 yıl önce Durmuş Yaşar tarafından sadece bireylerin değil, kurumların da sosyal sorumluluğunun olması gerektiğine olan inançla kurulan ve Selçuk Yaşar’ın geliştirdiği projeler ile büyüyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın eğitime olan katkısı okul ve burs desteklerinin yanı sıra düzenlenen sempozyumlar, kongreler ve yürütülen bilimsel çalışmalarla devam ediyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.