Türkiye'nin Kanatları Çelikten

Türkiye'nin Kanatları Çelikten

İzol Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan İzol. Türkiye'nin ekonomik olarak çok iyi konumda olduğunu ve her geçen gün ivme kazandığını belirterek, “2000'lerin başlarındaki ekonomik durumu biliyorsunuz. Çok kötü süreçlerden geçtik. IMF kapımıza dayanıyordu.

Çünkü kendi kanatlarını açmış uçmaya hazırlanan bir Türkiye var. Bu kanatları kırmak isteyen bazı güçler var. Ama şunu unutmasınlar ki bizim kanatlarımız çeliktendir ve kolay kolay kırılmaz. Tükiye 2023 itibariyle dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi olacaktır. Bizim gibi gençler oldukça bu ülke var olacaktır. Kendimize inanıyoruz. İnanmak başarmanın yarısıdır. İnandık, başaracağız” dedi.

Türkiye jeopolitik olarak çok önemli bir konuma sahip. Yeraltı kaynaklarının  tamamını çıkarmamış ve tüketmemiş durumda. Dolayısıyla bir hazine konumunda. Hazineye herkes saldırır. Hazinenin etrafındaki koruyucu askerleri düşürmek için ülkenin başına bela olman gerekir. Ama Türkiye kolay kolay yem olacak bir ülke değildir. Bununla mücadele etmesini bilir. Yüzyılladır gücümüzü ispatlamış bir ülkeyiz. İnsanların yüzyıllardır gösterdiği direniş bugüne sürecektir. Kimse amacına ulaşabileceğini sanmasın. Bizim gibi gençler oldukça bu ülke var olacaktır. Kendimize inanıyoruz. İnanmak başarmanın yarısıdır. İnandık, başaracağız.

İnşaat sektöründeyiz. Aynı zamanda bir kuyumcu şirketimiz var. Şu anda ikincisini açıyoruz. Önümüzdeki dönemde en büyük yatırım rüzgar ve güneş ile elektrik üretimine yapılacak. Bizde bunu görerek bu alana doğru yol aldık. Ülkemiz gibi verimli bir bölgede rüzgar ve güneş enerjisinden yararlanmamak çok üyük hata olur. Birçok ülke gezdim, bizim gibi cennet bir ülke görmedim. Bir insan dünyadayken cenneti görmek istiyorsa Türkiye'ye gelsin.

 

2000'lerin başlarındaki ekonomik durumu biliyorsunuz. Çok kötü süreçlerden geçtik. IMF kapımıza dayanıyordu. Şu an IMF ile bir sıkıntımız yok. Avrupa'ya bile rest çekebilecek konuma geldik. Çünkü kendi kanatlarını açmış uçmaya hazırlanan bir Türkiye var. Bu kanatları kırmak isteyen bazı güçler var. Ama şunu unutmasınlar ki bizim kanatlarımız çeliktendir ve kolay kolay kırılmaz. Türkiye'de ekonomik anlamda önemli gelişmeler söz konusu. Dış ülkeler Türkiye'ye yatırım için sıraya girmiş durumdalar. Ayrıca Türkiye'nin elinde bir çok proje var. Zamanı geldiğinde hepsi hayata geçecektir diye düşünüyorum. Tükiye 2023 itibariyle dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi olacaktır. Sonuç olarak ülkemizin hiçbir ekonomik problemi yok. Biliyorsunuz bütün Avrupa kriz ile çalkalanırken Türkiye'nin krizden haberi yoktu.

 

 

Arap sermayesi Türkiye gibi bir gücün yanında olmak istiyor. Türkiye'de teknolojik olarak bir gelişme söz konusu. Arap sermayesi ile Türk teknolojisinin birleşmesi ciddi bir sinerji yaratacaktır. Araplar sermayelerini teknolojimizle birleştirdiği an çok önemli işlere imza atabilirler. Ayrıca iki toplumun birçok ortak yanı var. Bu kadar ortak nokta varken ticari uyuşmanın olması kaçınılmaz. Arap ülkelerine gittiğiniz zaman bu sıcaklığı hissediyorsunuz. Çünkü Türkiye kendisini kanıtlamış bir ülke. Ama dediğim gibi Türkiye'nin bu yükselişini sindiremeyen insanlar var.

 

Şu anda en büyük sorun partilerin birbirleriyle ve partizanların birbiriyle çatışma halinde olmasıdır. Partiler ortadan kalkarsa herkes tek vücut haline gelirse ve herkes bir liderin arkasında durursa ne parti olur ne partizan olur. O zaman herkes ülke menfaati için çalışmaya başlar. Ben bunu söylerken hiçbir parti gözetmiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu noktada ülke menfaatini düşünerek bir adım attı. Dolayısıyla başkanlık sisteminde partizanlık olmayacağı için çatışmalar ortadan kalkacaktır. Biliyorsunuz Amerika başkanlık sistemi ile yönetilen ve süper güç olarak nitelendirilen bir ülke. Türkiye bugün pek çok ülkenin imrendiği bir ülke. Başkanlık sistemi ile ülkemizin çıkışını sürdüreceğini düşünüyorum.

Çirkinlik insanda aslında bulunmaz. İnsan sonradan çirkinleşmeye başlar. Dolayısıyla gençlerimizi doğru yönlendirmeliyiz ve kötülüğün içindeki güzelliği görebilmeliyiz. Herkesin içinde yatan bir cevher vardır. Karanlığın içerisindeki cevheri görüp çıkarmak ileri görüşlü insanların bir özelliğidir. Ayrıca gençlere daha fazla önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gençlere daha fazla sorumluk verilmeli. Gençler ülke yönetiminde söz sahibi olabilmeli. Böylece daha doğru projeler üretilip geleceğe umutla bakılabilir. Daha güzel nesiller yetişir. Gençlerin beyinlerinin kirletilmesine izin verilmemeli. Bu noktada doğru yönlendirme çok önemli. Biz cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz. Bu ülkenin kıymetini herkesin bilmesi gerekir. Gençler parti göztemeksizin ülkenin menfaati için mücadele etmeliler. Ben bir genç olarak şunu düşünüyorum, ben dünyada kalıcı değilim ama kalıcı işler yapmak için varım. Bir insan neyi isterse Allah ona onu muvafakat eder. Önemli olan bir şeyi istemek. Ayrıca insanlar yükseldikçe mütevazi olmayı öğrenmelidir. Bir işadamı öncelikle mütevazi olmalıdır. Kendisi için değil, ülkesi için çalışmalıdır.

 

Doğu ve Güneydoğu bölgesinde biliyorsunuz sokak çatışmaları var. Baktığımız zaman oradaki teröre sivil halkın destek vermediğini görüyoruz. Sivil halk bir barış süreci istiyor. Sivil halk barıştan yana olmasa çok daha büyük olaylar meydana gelirdi. Durum böyle olduğu için halkı bir şekilde galeyana getirmeye çalışıyorlar. Türkiye üzerinde oynanan oyunları İran, Rusya ve İsrail'in gerçekleştirdiğini biliyoruz. Atalarımız hayatta olsa “biz oyunu daha önce yaşamıştık” derlerdi. Dediğim gibi kol kola girersek daha başarılı bir yol izleyeceğimizden eminim.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.