Türkiye’nin mobil internet hızı belli oldu

Türkiye’nin mobil internet hızı belli oldu

Türkiye mobil internet hızı ile dikkat çekti

Ülkelere göre mobil internet hızları belli oldu. Yapılan araştırma sonucunda Türkiye’nin mobil internet hızı da ortaya çıktı. Dünyadaki en yüksek mobil internet hızının sahibi 67,3 Mbps ile Norveç olurken, Türkiye’de bu oran 34,5 Mbps seviyesinde görüldü. Türkiye mobil internet konusunda hangi ülkeleri geride bıraktı?

Türkiye mobil internet hızı ile dikkat çekti 

Ülkelerin mobil internet hızlarını ortaya çıkaran araştırma, Ookla verilerinden yapıldı. Bunun sonucunda Türkiye’nin mobil internet hızı 34,5 Mbps olarak belirlendi. Oranın en yüksek görüldüğü ülke ise 67,3 Mbps ile Norveç oldu. Norveç’i 65,1 Mbps ile bir başka soğuk ülke olan Kanada takip etti. Listenin üçüncü sırasında ise 60,7 Mbps ile Hollanda yer aldı. Ülkemizdeki mobil internet hızına en yakın ülke ise 34,4 Mbps ile İspanya oldu.

Listeye göre, Türkiye mobil internet hızı açısından Çin, İngiltere ve ABD gibi ülkeleri gerisinde bıraktı.

Araştırmanın içinde medya incelemesi de ele alındı. Konuyla ilgili yazı basında yansıyan haber sayıları da ortaya çıktı. Geçen yıl internet başlığı altında 162 bin 116 haberin çıktığı görüldü. Mobil internet ile ilgili ise yalnızca bin 269 haber yapıldı.
Siz de internet hız testi işleminizi speedcheck ile gerçekleştirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.