Türkiye'ye AB'den "Cumhuriyet" tehdidi

Türkiye'ye AB'den "Cumhuriyet" tehdidi

AB'den yapılan açıklamada, bu operasyonun vize serbestisini 2018'e sarkıtacağı öne sürüldü.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye'ye ilişkin net bir duruş sergilemeyen Avrupa Birliği, FETÖ ve PKK'ya sahip çıkan Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyon sonrası Türkiye'ye tehditler savurmaya başladı. AB'den yapılan açıklamada, bu operasyonun vize serbestisini 2018'e sarkıtacağı öne sürüldü.

Türkiye'ye karşı yapılan darbe girişiminde net bir duruş sergilemeyen AB, 'Ama'lı cümleler kurmuştu. FETÖ ve PKK savunuculuğunu üstlenerek tepki toplayan Cumhuriyet gazetesine düzenlenen operasyon sonrası savunma mekanizması geliştiren iki yüzlü Avrupa, Türkiye'yi hedef almaya devam ediyor. "Türkiye'de basın özgürlüğü yok" diyerek çığırtkanlık yapan AB'li yetkililer, Cumhuriyet'in teröre ve teröristlere alkış tutan tavrını görmezden gelerek tam bir dayanışma sergiliyor. 

"Vize serbestisi 2018'e kalır"

Terör örgütü FETÖ ve PKK'nın eylemlerini meşru kılmaya çalışan Cumhuriyet'e sahip çıkan Avrupa Birliği yetkilileri, Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonlar 2017'de başlaması öngörülen vize serbestisini olumsuz etkileyeceği tehdidinde bulundu. Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Graf Lamsdorf, "Gazetecilerin tutuklanması nedeniyle vize serbestisi 2018'e kalabilir" dedi.

Alman Bild gazetesine konuşan Lamsdorf, idam tartışmaları, basın ve muhalefete yönelik baskıları eleştirerek, "Bu durumda vize serbestisi 2017de de gerçekleşmez ve bu tamamen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hatası olur" sözleriyle haddini aştı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.