Türkiye'ye sıfır vergi uygulayan Güney Kore'de hedef ithalatta ilk üç

Türkiye'ye sıfır vergi uygulayan Güney Kore'de hedef ithalatta ilk üç

2 milyar dolarlık doğal taş ticaret hacmini arttırmak için 17 farklı ülkeye ticaret heyeti düzenleyen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), bu kez Asya’nın büyüyen ekonomisi Güney Koreithalat listesinde ilk üçte yer almayı hedefleniyor dedi

Güney Kore’ye gitti. Güney Kore’ye 2018 yılında 5 milyon dolarlık doğal taş ihraç ettiklerini söyleyen İMİB Başkanı Aydın Dinçer, Türkiye’ye sıfır vergi uygulayan ülkenin ithalat listesinde ilk üçte yer almayı hedeflediklerini kaydetti.

Türk doğal taşını dünyanın farklı noktalarına ulaştırmak için yoğun çaba harcayan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), sektörel ticaret heyeti organizasyonları düzenlemeye devam ediyor.

Son dönemde 17 ülkeye ticaret heyeti organizasyonu UR-GE gerçekleştiren İMİB, son olarak Güney Kore’ye gitti. Endonezya, Malezya, Hindistan, Çin, Kanada, Nijerya, Güney Afrika, İngiltere, Amerika, Arjantin, Şili, BAE, Vietnam- Tayvan, Meksika ve Brezilya’dan sonra Güney Kore’ye düzenlenen organizasyon Seul kentine gerçekleşti. Türkiye’nin en önemli doğal taş ve mermer üreticisi durumunda bulunan 17 firma ve 25 firma temsilcisi önemli iş birliklerine imza attı.

2018 yılı verilerine göre Güney Kore’nin Türkiye’den 4.902.000 milyon dolarlık doğal taş ithalatı gerçekleştirdiğini dile getiren İMİB Başkanı Aydın Dinçer, ülkenin doğal taş ithalat listesinde sekizinci sırada bulunduğumuzu ifade etti. Hedefin kademeli olarak yükselerek ilk üçe girmek olduğunu kaydeden Dinçer, Güney Kore’ye en çok ihraç edilen ürünler hakkında da bilgi vererek şunları kaydetti: “2018 yılına göre Güney Kore Doğal Taş ithalatının %98,8’ini işlenmiş doğal taş ürünleri oluşturuyor, bizim bu ülkeye mevcut ihracatımızın neredeyse tamamı da işlenmiş mermer-traverten ürünlerinden oluşuyor

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.