Türkiye’ye yapılan siber saldırı sayısı şaşırttı!

Türkiye’ye yapılan siber saldırı sayısı şaşırttı!

Türkiye, dünyanın vazgeçilmezi haline gelen siber güvenlik alanında başarılı çalışmalara zaman zaman ev sahipliği yapıyor. Peki Türkiye‘ye yapılan siber saldırı sayısı ne kadar?

Güvenlik firması olan FireEye tarafından yapılan araştırmanın sonuçları, ülkemizin herhangi bir avrupa ülkesinden daha fazla siber saldırıya maruz kaldığı gerçeğini gözler önüne serdi.

Türkiye’ye yapılan siber saldırı sayısı, Avrupa’dan daha fazla!

Raporda Türkiye‘de daha önceki yıllarda yaşanan siber saldırılar nedeniyle güvensiz bir ortam oluşturduğu belirtiliyor. Dünya genelinde en çok saldırı alan ülke olarak Amerika Birleşik Devletleri geliyor. İkinci sırada bulunan Brezilya‘nın ardından Türkiye, dünyada en çok siber saldırı yapılan 3. ülke konumunda yer alıyor.

Ayrıca Microsoft’un yayınladığı istihbarat raporuna göre de ülkemiz, yaklaşık her 1.200 internet kullanıcısından birisinin bir botnet ağına dahil olmasıyla dünyanın en fazla zombi kullanıcı oranına sahip ülke konumunda bulunuyor. Özellikle bilinçsiz kullanıcılar ve orijinal olmayan yazılımlar nedeniyle, zombi ağını genişleten hackerlar, bu sayede dünya çapında büyük hizmet durdurma saldırıları yapabiliyor. Bunun yanı sıra, veri sızıntısı, mâli kayıp gibi zararlara da neden olabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.