Türklerin Afrika'ya açılması Fransızları kızdırdı

Türklerin Afrika'ya açılması Fransızları kızdırdı

Türkiye; yıllarca Fransa tarafında sömürülen Afrika halkının yanında olmaya devam ediyor. 

Liberya Fahri Başkonsolosu Selahattin Yılmaz, acımazsa sömüren Afrika topraklarının başta Türk STK’ları olmak üzere tüm yatırımlara ticari kapıların sonuna kadar açık olduğunu belirtti.

Türklerin Afrika pazarına girmeleri Fransızları tedirgin ediyor. Afrikanın verimli alanlarını Türklere kaptıran Fransızlar, Afrika halkınında Türkleri tercih etmesiyle bölgeden uzaklaşmaya başladı. Fransız sömürüsünden kurtulan Türklere güven duyan Afrika halkı, Türk yatırımcılara kapılarının her zaman açık olduğunu belirtiyor. Batı Afrika’da kauçuk, kakao, altın, pırlanta, madencilik, enerji ve liman açısından en zengin ülkeler arasında yer alan Liberya, Türkleri bölgeye yatırım için bekliyor. Liberya Fahri Başkonsolosu Selahattin Yılmaz, ülkelerin karşılıklı anlaşmasıyla buradaki madenlerin finansman olarak kullanılabileceğini belirtiyor. Liberya’nın A’dan Z’ye her türlü yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirten Liberya Fahri Başkonsolosu Selahattin Yılmaz, Türkiye’nin Liberya konusunda adım atması gerektiğini vurguluyor. Liberya’da madencilik başta olmak üzere enerji, altın, pırlanta, liman ve çeşitli alanlarda yatırım olanağı bulunduğunu, ülkenin özellikle altın ve lityum yatakları bakımından zengin olduğunu belirten Yılmaz, “Doğru yatırımlarla potansiyel değerlendirilmelidir. Diğer taraftan Liberya kimi yerüstü kaynakları bakımından da oldukça zengin. Bu kapsamda dünyanın en kaliteli kauçuğunun Liberya’da bulunduğunu söyleyebiliriz. Zira Amerikalı lastik üreticisi FIRESTONE ülkede bulunan tek fabrika” diyor.

Türkiye Liberya’dan gelecek değerli taşları ve pırlantayı işleyecek

Yılmaz ,“Türkiyede ilk defa ham pırlantayı işleyebilecek bir tesis kuruldu. Liberya’da pırlanta alt yapısı olduğu halde bugüne kadar Türkiye’de pazar açamadık çünkü işlemesi yoktu. Oradan getirilen doğal taş ve pırlanta Türkiye’ye ithalat yapılarak işlenecek.”

Liberya’ya ilk elektrik bir Türk Firması tarafından sağlanacak

Liberya’da elektrik alt yapı şartlarından dolayı yok. Elektrik tedariğinin de Türkiye’de faaliyet gösteren yerli bir firma tarafından yapılacağına işaret eden Yılmaz,  “Afrika’nın kendi içerisinde eko sistemleri var. Hem Liberya, hem de Türkiye’nin hükümetler düzeyinde katkılarıyla oluşacak yeni sistemlerle birçok yatırımcı bu ülkede önemli kazanımlar elde edebilir” diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.