Türkmentepe:''Kadınlarımızı kotaları aşmış olarak göreceğiz''

Türkmentepe:''Kadınlarımızı kotaları aşmış olarak göreceğiz''

Can Radyo'da Birol Soylu ile 10. Köy Programı 'nın Konuğu CHP Bornova İlçe Başkan Adayı Gürol Türkmentepe oldu.

Türkmentepe, Bornova ilçe başkanlığı adaylık sürecini değerlendirdi. Programdan satır başları şöyle:

Birol Soylu'nun ''İlçe başkan adayı olamaya nasıl karar verdiniz?'' sorusunu Türkmentepe:''Örgütümüzün bir değişim talebi vardı. Bizde tüm arkadaşlarımızla ve örgütümüzle oturduk, konuştuk. Örgütümüzün bu değişim talebine cevap vermemiz gerektiğini düşündük ve bu şekilde aday oldum.'' diye cevapladı.

Birol Soylu'nun ''Başkan seçilmeniz durumunda nasıl bir yönetim anlayışınız olacak?'' sorusunu Türkmentepe:'' Halka CHP'nin politikasını anlatacağız. Bunu salonlara kapanarak değil, meydanlara inerek anlatacağız. Birini belediye başkanı, milletvekili yapmak için değil, partimizi iktidar yapmak için çalışacağız. Koltuğuna yapışan bir yönetim değil, daima alanda olduğumuz bir yönetim planlıyoruz. Esnafımız, halkımız seçimden seçime bize görmeyecek. Eylemde her zaman korkusuz bir şekilde alanlarda olacağız. Biz ne söyleriz, nasıl yaparız diye korkuyla davranmayacağız. Şunu söylesek acaba tutuklanır mıyız, acaba görevden mi alınırız diye düşünmeyeceğiz. Çünkü 17 yıllık bir yıkım var. Bu yıkıma dur dememiz gerekiyor. Buna da dur diyecek tek örgüt de CHP örgütüdür. Bizim de heyecanımız var, gençliğimiz var. Bu heyecanımızı alanlara yasıtacağımızı düşünüyorum.

Kadın ve gençlerimizin kotalara sıkıştırılmadığı bir yönetim olacak. Komisyonlar kuracağız. Kadınlarımıza ve gençlerimize haklarını vereceğiz. Konuşan değil, dinleyen bir ilçe yönetimi olacak. Belediye başkanımızla çok iyi anlaşan, küslüklerin olmayacağı bir yönetim anlayışımız olacak. '' şeklinde yanıtladı.

 Cinsiyet Kotası

Türkmentepe:''Biz değişimle yola çıktık. Gençlerin ve kadınların olmadığı hiçbir yapı ayakta kalamaz. Kadınlarımızı kotalara sıkıştırılmış değil kotaları aşmış olarak göreceğiz. Kadınlarımıza ve gençlerimize her zaman hak ettikleri haklarını vereceğiz.'' dedi.

 Birol Soylu'nun ''Belediye-Örgüt İlişkileri nasıl olacak?'' sorusunu yanıtlayan Türkmentepe:'' Belediye başkanlarımızla en iyi anlaşacak ekiple yola çıktık. Sorunlara en iyi çözümleri üretecek bir ekiple belediye başkanımızla ortak yolu bulana kadar çalışacağız. Örgütün isteklerini belediyeye en iyi şekilde anlatacağız, belediyemizin de çalışmalarını en iyi şekilde örgütümüze ve halkımıza aktaracağız.'' dedi.

 ''Küslükler Olacak mı?''

Türkmentepe:''Diğer aday arkadaşlarımızın da parti içindeki emekleri çok büyük. Biz asla kimseyi dışlamayacağız. Küslüklerin olmayacağı bir seçim olacak. Eğer biz kazanırsak ellerimizi hep beraber havaya kaldıracağız. CHP çok büyük bir aile ve herkesi kucaklayacağız.İktidara yürüyen bir partimiz var. Ülkemizde 17 yıllık bir yıkım söz konusu. Bu yıkımı küslüklerin olduğu bir yapıyla onaramayız.'' diye konuştu.

İl Kongresi ve Kılıçdaroğlu'nun uzlaşı adayı temennisini değerlendiren Türkmentepe:''Biz de  Genel Başkanımızla aynı fikirdeyiz. Genel Başkanımızın uzlaşı adayı kim olursa olsun arkasında olacağız. Genel Başkanımızın önderliğinde uzlaşı adayının yanında ele ele vererek iktidar yolundayız.'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.