TÜRKONFED GELECEĞİN  GİRİŞİMCİLERİNİ YETİŞTİRİYOR

TÜRKONFED GELECEĞİN GİRİŞİMCİLERİNİ YETİŞTİRİYOR

TÜRKONFED’in gençlere bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik temelli girişimcilik eğitimi “STEM ile Girişimde Yeni Ufuklar” projesi başladı.

Proje kapsamında 30 lise öğrencisi alacakları eğitimlerden sonra Türkiye’de Ar-Ge ve inovasyon alanlarında faaliyet gösteren uluslararası şirketlere çalışma ziyaretlerinde bulunacak. ABD Ankara Büyükelçiliği Küçük Ölçekli Hibe Programı tarafından finanse edilen ve Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın işbirliğinde hayata geçirilen projenin kapanış toplantısında projelerini jüri üyelerine sunacak genç girişimciler, fikirlerini geliştirmeleri için şirketlerden destek arayacak.

18 Temmuz 2017 / İstanbul - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından geleceğin girişimcilerini yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen “STEM ile Girişimde Yeni Ufuklar” projesi İstanbul’da verilen eğitimlerle başladı. 30 lise öğrencisine bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik temelli girişimcilik dersinin verileceği proje kapsamında katılımcılar, geleceğin yenilikçilik odaklı girişimcileri olmaları için cesaretlendirilecek ve STEM alanlarında bir kariyere teşvik edilecek. İngilizce kök anlamına gelen STEM, Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinin birleşiminden oluşuyor. STEM eğitimi disiplinler arası ve uygulamaya yönelik yaklaşımı içeren bu 4 disiplinin birbirleriyle entegrasyonunu hedefleyen bir öğretim sistemi olarak öne çıkıyor.

Öğrenciler iş dünyasını ilk elden tecrübe etme fırsatı bulacak

ABD Ankara Büyükelçiliği Küçük Ölçekli Hibe Programı tarafından finanse edilen ve Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın işbirliğinde yürütülen projenin ilk eğitim programı 17-19 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilirken, ikinci eğitim programı 24-26 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında lise 3 ve 4. sınıfa başlayacak öğrencilerin katıldığı projede “Genç Girişimciler Bilimle Geleceği Yakalıyor”, “Teknoloji ile Dijital Çağın Girişimi” ve “Genç Yetenekler ve Sınır Tanımayan Meslekler” adlı girişimcilik eğitimleri veriliyor. Proje kapsamında Türkiye’de faaliyet gösteren Ar-Ge ve inovasyon odaklı şirketlere çalışma ziyaretleri gerçekleştirecek öğrenciler, iş dünyasını ilk elden tecrübe etme fırsatı bulurken, aldıkları teorik eğitimi pratik saha çalışmasıyla da pekiştirecek.

Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, projelerini Ağustos ayında İstanbul’da düzenlenecek kapanış toplantısında jüri üyelerine sunarak, fikirlerini geliştirmek için şirketlerden destek arayacak. Öğrencilere ayrıca TÜRKONFED tarafından katılım sertifikası verilecek.

TÜRKONFED Hakkında: Çatısı altında 25 federasyon ve 196 dernek üzerinden 24 bin iş insanı ve 40 bine yakın şirket yer alan TÜRKONFED, üye tabanı ile toplam (enerji dışı) dış ticaretin yüzde 83'ünü, tarım ve kamu dışı kayıtlı istihdamın yaklaşık yüzde 55’ini sağlamaktadır. İstanbul, Batı Anadolu, Marmara ve İç Anadolu, Trakya, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Orta Anadolu, Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güney Ege, Doğu Marmara, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, Güney Marmara, Çukurova, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Güneydoğu, Zafer, Doğu, Serhat, Dicle ve Fırat Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun yanı sıra Sektörel Dernekler Federasyonu, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu da TÜRKONFED üyeleridir. TÜRKONFED, Avrupalı KOBİ’lerin çatı örgütü olan ve 12 milyon firma ve 55 milyon çalışanı temsil eden Avrupa Esnaf, Sanatkar ve KOBİ Birliği (UEAPME) üyesidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.