TÜRKONFED’in iş zirvesi için geri sayım başladı

TÜRKONFED’in iş zirvesi için geri sayım başladı

BASİFED, patronları İzmir’de ağırlayacak

Türkiye’de 24 federasyon, 186 yerel ve sektörel derneklere üye 24 bin kişiyi aynı çatı altında toplayan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) İzmir’de düzenleyeceği 20. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi, Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılması beklenen ve İzmir’de 18 – 19 Kasım 2016 tarihlerinde Kaya İzmir Thermal Otel’de düzenlenecek olan zirveye, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, Avrupa Yatırım Bankası Türkiye Temsilcisi Massimo D'Eufemia, Londra Borsası Elite Programı İcra Kurulu Başkanı Luca Peyrano gibi önemli isimler katılacak.

Ekonominin her kesimi söz alacak

Programın ev sahipliğini üstlenen TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu ile BASİFED Başkanı Levent Akgerman’ın yanı sıra ülke ekonomisine yön veren patronlar da zirvenin açılışında yapacakları konuşmalarında mevcut koşullarda yaşadıkları sıkıntıları ve ülke ekonomisinin geleceği için önerilerini anlatma fırsatı bulacak.

İş adamlarına ikili görüşme ortamı sağlanacak

Zirvenin ilk gününde Ticaret Köprüsü adı verilen organizasyon sayesinde Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan iş adamları ilgilendikleri sektörlerin temsilcileriyle ikili görüşme yapma fırsatı bulacak. TÜRKONFED Ekonomi Danışmanı Pelin Yenigün Dilek’in Türkiye ekonomisindeki son gelişmeleri anlatacağı toplantıda ise dernek ve federasyonların başkanları siyasi ve ekonomik değerlendirmelerde bulunacak.

Aile şirketlerinin rolü konuşulacak

Organizasyonun ikinci gününde ise Gazeteci Nedim Atilla’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek ‘Global Oyuncu Olarak Aile Şirketleri’ konulu panelde İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci, Avrupa Yatırım Bankası Türkiye Temsilcisi Massimo D'Eufemia, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Feyhan Yaşar ve Londra Borsası Elite Programı İcra Kurulu Başkanı Luca Peyrano konuyla ilgili görüşlerini paylaşacaklar.

İzmir için iyi bir şans

Zirvenin mevcut koşullarda çok önemli bir işlevi olacağına işaret eden BASİFED Başkanı Levent Akgerman, Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılması ile zirvenin daha da anlamlı hale geleceğini, iki gün boyunca İzmir'in tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.

Bilgi Notu: TÜRKONFED:Çatısı altında 24 federasyon ve 186 dernek üzerinden 24 bin iş insanı ve 40 bine yakın şirket yer alan TÜRKONFED, üye tabanı ile toplam (enerji dışı) dış ticaretin yüzde 83'ünü, tarım ve kamu dışı kayıtlı istihdamın yaklaşık yüzde 55’ini sağlamaktadır. İstanbul, Batı Anadolu, Marmara ve İç Anadolu, Trakya, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Orta Anadolu, Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güney Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, Güney Marmara, Çukurova, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Güneydoğu, Zafer, Doğu, Serhat, Dicle ve Fırat Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun yanı sıra Sektörel Dernekler Federasyonu, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu da TÜRKONFED üyeleridir. TÜRKONFED, Avrupalı KOBİ’lerin çatı örgütü olan ve 12 milyon firma ve 55 milyon çalışanı temsil eden Avrupa Esnaf, Sanatkâr ve KOBİ Birliği (UEAPME) üyesidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.