Türkyılmaz, "Bölgesel Otopark Alanı Birim Otopark Bedeli zamları geri alınsın"

Türkyılmaz, "Bölgesel Otopark Alanı Birim Otopark Bedeli zamları geri alınsın"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi İnşaat, Çevre ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Türkyılmaz, ‘Bölgesel Otopark Alanı Birim Otopark Bedeli’ zamları hakkında açıklamada bulundu.

Türkyılmaz, mesajında şunları söyledi: “İzmir Büyükşehir Belediyesinin belirlediği Bölgesel Otopark Alanı birim otopark bedelleri daha öncelerden olduğu gibi inşaat birim artışındaki maliyetler göz önüne alınmadan bölgeleri ve yerleri değişkenlik göstermekle beraber yaklaşık olarak %150 ile %600’lük zamla genelde yapılanın çok üstünde bir artışla karşımıza çıkmaktadır.

 

Örnek verecek olursak Karşıyaka Bölgesi Anadolu Caddesi'nden cephe alan bir parsel daha öncesinde bir araçlık otopark bedeli için 5.152,48TL öderken bu artıştan sonra 28.150,70 TL ödeyeceği görülmektedir. Bu da %546’lık bir artışa denk gelmektedir. İnşaat sektörü açısından kabul edilebilir bir artış değildir.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının açıkladığı verilere bakarsak yapı yaklaşık birim maliyetlerindeki artış oranının yaklaşık yüzde 15 olduğu hesaplanmaktadır.

 

Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörüne dinamizm kazandırmak için yapılan birçok teşvik varken Büyükşehir Belediyesi'nin de bu konuda kararını tekrar gözden geçirerek inşaat sektörünün tüm paydaşlarını zor durumda bırakmayacağı kanaatindeyiz” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.