Tutuklu Albay'dan İlginç Darbe Şakası

Tutuklu Albay'dan İlginç Darbe Şakası

Darbe faili kurmay albaydan ilginç darbe şakası...

Denizli’de, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında 42’si tutuklu 60 askeri personelin yargılandığı davanın ikinci gününde fiili olarak darbeye katıldığı ileri sürülen iki numaralı sanık Söke 11'inci Komando Tugay Komutan Yardımcısı ve Garnizon eski Komutanı Kurmay Albay Erol A. savunmasını yaptı. Erol A. şoförüne, şaka olarak "Sen hiç darbe yaptın mı? Hadi gidelim darbe üstüne darbe yapalım" dediğini söyledi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Erol A., askeri birliklerle Çardak’a intikal yapılırken şoförüne, 'Sen hiç darbe yaptın mı? Hadi gidelim darbe yapalım' dediği iddialarını reddetti. Erol A, "Ben Tugay Komutanı aradıktan sonra şoförüme, ‘Sen hiç darbe yaptın mı? Hadi gidelim darbe üstüne darbe yapalım’ dedim. Yanlış anlamış olabilir" dedi. Bunu üzerine Savcı, Erol A.’ya darbe şakası yapmanın bulunduğu görevin ve içinde bulunulan durumun ciddiyetine uygun olup olmadığını sordu.
 
Savcı, "Tugay Komutanı daha önce askerlerin intikal tatbikatı olduğu bildirilen eğitim nedeniyle yola çıktıktan sonra yoldayken, Tugay komutanını arayarak Ankara’da bir hareketlenme olduğunu kendilerinden yardım amaçlı askeri birlik istendiği belirmiş olması karşısında yanındaki uzman çavuşa, ‘sen hiç darbe yaptın mı, darbeye darbe yapalım mı? şaka da olsa söylenmesi şüphe uyandırıyor" dedi.
  
"Darbe şakası durumun ciddiyetiyle bağdaşıyor mu?"
 
Davanın savcısı Erol A.'nın darbe şakası yaptığını söylemesi üzerine, "Yeniçerililerden bu yana Osmanlı ve Türkiye’de 13 darbe yapıldı, bunların hepsini askerler yaptı. Tugay Komutanı sizi arıyor ve Ankara’da kalkışma olduğunu söylüyor, cep telefonundan Boğaz Köprüsü’nün askerler tarafından kesildiğini görüyorsunuz. Bu birliğin iki numaralı ismisiniz, ama şaka yapıyorsunuz. Böyle bir şakanın durumun ciddiyetiyle bağdaşmadığını, yanlış anlaşılabileceğini düşünmediniz mi?" sorusunu yöneltti. 
 
Sanık Erol A. "Ben darbe girişiminden haberdar değilim. Boğaz Köprüsü’nün askerler tarafından kesilmesi terör amaçlı olabilir diye düşündüm. Denizli ve İstanbul arasında bir bağ kuramadım. Şoförüme de şaka yaptım. Yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Böyle bir niyetim olsaydı şoförüme niye söyleyeyim, rütbelilere söylerdim" ifadelerini kaydetti.
  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.