“Tuvale sığmayan ressam” Devrim Erbil Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde...

“Tuvale sığmayan ressam” Devrim Erbil Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde...

Çağdaş Türk resim sanatının yaşayan en önemli temsilcilerinden olan Devrim Erbil'in “İstanbul’dan İzmir’e” adlı özgün baskı sergisi, 3 Mart 2017 tarihinde Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

 

Türk resim sanatının yaşayan en büyük ustalarından olan Devrim Erbil sanatı; “Sanat insanın içine girdiğinde bir alışkanlık, bir tutku, bir sevgi gibidir. Severek yapılan bir işin başarı getirmemesi mümkün değildir.” diyerek tanımlıyor.

Resimlerinde sanata olan tutkusunu yansıtan, bir anlık mutluluk duygusu, yaşama sevinci vermek isteyen, yarattığı binlerce eser ve açtığı çok sayıda sergi ve ile sanat dünyasında adı “paleti kurumayan, tuvale sığmayan ressam” olarak anılan Devrim Erbil, 50 yılı aşkın süredir hocalık yapmayı ve Türk resim sanatına yeni sanatçılar kazandırmayı sürdürüyor.

Sanatçının özgün baskı ve yağlıboya resimlerinden oluşan sergisi 3 Mart – 1 Nisan 2017 tarihleri arasında Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.