Twitch yayın açma yazılımı için kayıtlara başladı

Twitch yayın açma yazılımı için kayıtlara başladı

Canlı yayın alanındaki en büyük aktörlerden birisi olan Twitch, üçüncü parti yazılımlar aracılığı ile yayıncılarının yayın kariyerlerini sürdürmesine olanak sağlıyor.

Twitch yöneticileri, hem yeni insanları Twitch’e çekmek hem de onların Twitch’e başlama konusunda daha kolay bir deneyim elde etmeleri adına kendi programı olan Twitch Studio‘yu resmen açıkladı. Platformdaki yaratıcı içeriklerinden sorumlu olan ürün yönetimi direktörü Cheng Cheng, yeni projesi hakkında şöyle konuştu:

“Kullanıcılarımızın geri bildirimlerini, deneyimlerini, bu işe nasıl başladıklarını ve bu yolda nasıl ilerlediklerini dinliyoruz. Gerçek sorun, çok oyunculu eğlencenin gerçekten eğlenceli olmasıydı. Bu iş gerçekten ilgi çekici ancak bu işe başlamanın zorluğu oldukça yüksek.”

Bilindiği üzere birçok yayıncı, Twitch’te yayın yapmaya başlamak için OBS Studio’yu tercih ediyor. OBS Studio’nun egemenliği hakkında konuşan Cheng Cheng, kullanıcıların tutkulu oldukları aktivitelerin keyfini çıkarmalarını ve ilgili aktivitelere derhal başlamalarını istiyor. Tecrübeli yönetici, yayıncıların bir yayın yapmak amacıyla kurulumlarla zaman kaybetmelerini arzu etmiyor.

Yazılımın kodlanması birkaç ay sürdü. Cheng Cheng, farklı ülkelerle donanımsal kurulumların birbirleri ile uyumlu olması gerektiğinden farklı coğrafyalara gittiğini ve farklı donanımları test etmek için vakit harcadığını ifade etti.

Twitch Studio özellikleri neler vaat ediyor?

Twitch Studio, yayınların en kısa sürede başlamasını sağlamak hedefiyle piyasaya sürülmüş bir yazılım olarak dikkat çekiyor. Donanım, yazılım ve ağ bağlantısının yapılandırılması süreçlerinin kullanıcıya yansıtılmadan ve çok hızlı bir şekilde tamamlanmasını hedefleyen program, kullanım açısından tam bir yeni yayıncı dostu.

Streamlabs veya Xsplit gibi mecralarla rekabet halinde olması beklenmeyen Twitch Studio’nun bir numaralı amacı, yayıncı sayısını artırmak. Twitch Studio özellikleri hakkında da bir demeç veren Cheng Cheng, sözlerini şu şekilde bitirdi:

“Bu, izleyicilerinizle etkileşime girmek ve var olan büyülü ilişki yapısını yürütmekle ilgilidir. Yayıncılığı kolaylaştırabildiğimiz kadar kolaylaştırmak istiyoruz çünkü canlı formatlar gerçekten ışık saçıyor.”

Twitch Studio’nun PC üzerinden başlatacağı kapalı beta sürecine kayıt olmak istiyorsanız “buraya” tıklayabilirsiniz. Buna ek olarak, kayıt işleminin gerçekleştirildiği sayfanın dillerinden biri de Türkçe.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.