Twitch’ten chat için yeni özellik

Twitch’ten chat için yeni özellik

Twitch, kullanıcıların artık sohbet yanıtları ile bir mesaja sıralı yanıtlar verebileceğini duyurdu. Böylece chatte mesaj yanıtlamak için daha az kaotik bir yayın akışının gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Twitch, yayın sohbetlerindeki karmaşıklığı daha aza indirmek için sıralı yanıt özelliğini duyurdu. Bu sayede izleyiciler bir mesaja cevap vermek istediklerinde genel mesajlaşma akışını bozmamış olacak.

Özelliği Twitter hesabından duyuran Twitch, açıklamada “Sohbet yanıtları, sohbet bittiğinde bile sohbeti sürdürmenize yardımcı olur. Twitch’teki tüm toplulukların kullanımına sunulan yeni mesaj dizinlerini, klavye kısayollarını ve daha fazlasını deneyin” ifadeleri kullanıldı.

twitch-sohbet-yanitlari-ozelligini-aktif-ediyor-2.jpg

İzleyiciler özellikten yararlanmak için, bir mesajın üstüne gelip beliren oka tıklayacak ve ardından mesajlarını yazabilecek. İlk olarak Ağustos 2020’de platformda bulunan kanalların yüzde 50’sinde 30 gün süreyle denenen bu yeni özellik, tam sürümle birlikte yanıtların sohbet pencerelerinde ve klavye kısa yollarında nasıl görüneceğini özelleştirmeyi de sağlayacak birkaç özelliği barındırıyor. Testler sırasında ‘alt’ ya da ‘enter’ gibi klavye kısayolları test eden kullanıcılar tarafından önerildi.

twitch-sohbet-yanitlari-ozelligini-aktif-ediyor.jpg

Twitch bu yeni sistemle, platformda yapılan yayınların daha az kaotik bir mesaj akışına sahip olmasını ve böylelikle beklenenden daha kaliteli canlı yayınlara yol açmasını umuyor.

Firma sohbet özelliğini düzeltmenin yanı sıra, platformdaki sahte kullanıcılar için önlem almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde tespit edilen 7,5 milyondan fazla hesap, sahte olduğu gerekçesiyle kalıcı olarak platformdan kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.