Twitter 4K fotoğraf paylaşmaya izin verecek

Twitter 4K fotoğraf paylaşmaya izin verecek

Twitter, 4K çözünürlükteki fotoğraf paylaşımları için yeni özelliğinin duyurusunu yaptı. 

Test aşamasında olan yenilikle kullanıcıların boyut ve kalitede daha yüksek değerlere sahip olan fotoğraflar paylaşması sağlanacak. Twitter yeni özelliğini, ‘bir şey anlatmanın bir fotoğraf ya da videoyla daha iyi olduğunu’ belirterek duyurdu.

Henüz test aşamasında olan özelliğin detayları için birkaç Tweet paylaşıldı. Paylaşımda büyük fotoğrafların Tweet ile paylaşıldığında zaman akışında nasıl yer alacağı gösterildi. Özelliğin kullanılması için Twitter’ın veri ayarlarında değişiklik yapılması gerektiği duyuruldu.

basliksiz-1-143.jpg

Açıklama göre yeni gelen özellikle birlikte paylaşılan bir fotoğraf zaman akışına konumlandırılmış olacak. Böylelikle fotoğrafı kaydırarak zaman akışında görmek mümkün olacak. Fotoğrafı incelemek için ayrıca bir hareket yapmaya gerek kalmayacak. Fotoğrafın zaman akışına konumlandırılmasıyla da gerçek boyutu görülebilir olacak.

Android ve iOS cihazlarda test edilen Twitter 4K fotoğraf özelliği ise yüksek kalitedeki görsellerin paylaşılmasına izin verecek. Böylelikle yüksek kaliteye sahip görsellerin paylaşımı sağlanacak. Test sürecine dahil olan kullanıcıların, Twitter’ın ‘Veri Kullanımı’ ayarlarında ‘Yüksek kaliteli resim yüklemeleri’ kısmında düzenleme yapması gerekecek. Buradaki ayarlamayla görseller ‘Yalnızca Wi-Fi, ‘Mobil Veri ve Wi-Fi’ ile ‘Asla’ seçeneklerine sahip olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.