Twitter Beklenen özelliğine kavuştu! Tweet zamanlama nasıl yapılır?

Twitter Beklenen özelliğine kavuştu! Tweet zamanlama nasıl yapılır?

Bireysel kullanıcılar için pek sorun olmasa da, herhangi bir butikten mizah sayfasına kadar sosyal medya hesapları için zamanlama özelliği vazgeçilmez ihtiyaçlardan birisi oldu. 

Zamanlama özelliği sayesinde gün içerisinde birden fazla paylaşımın otomatik olarak yapılması sağlanabiliyor. Bu kapsamda Twitter tweet zamanlama / t weet planlama özelliği kullanıma sunuldu.

Uzun süredir test edilmekte olan bu özellikten önce HootSuite ve benzeri üçüncü parti araçların kullanılması gerekiyordu. Ancak, şu anda herhangi bir tweet’in ilerleyen süreçte yayına girmesi için zamanlama özelliğinden yararlanmanız yeterli. Tabi ki, bireysel ve kurumsal hesap ayrımı söz konusu değil.

Tweet zamanlama nasıl yapılır?

1 – Ana sayfadaki “Neler oluyor?” bölümünü kullanarak veya “Tweetle” butonana tıklayarak paylaşacağınız içeriği oluşturun.

2 – Hemen alt kısımda yer alan ‘Planlanmış Tweet‘ butona tıklayın.

tweet-zamanlama-nasil-yapilir.jpg

3 – Açılan ekranda tweet’in hangi tarih ve saatte yayınlanmasını istediğiniz soruluyor. Saat diliminin Europe / Istanbul olarak ayarlanmış olmasına dikkat edin. Aksi takdirde Türkiye saati ile yayınlandığı saat arasında farklılık olacaktır.

 Not: Tweet planlama özelliğinde 1.5 yıl limiti uygulanıyor. Daha ileri bir tarihi seçmek istediğinizde “18 aydan ileri bir tarih için Tweet planlayamazsın” uyarısı ile karşı karşıya kalacaksınız. —

4 – Onayla butonuna tıklamanız yeterli. Tweet zamanlama veya diğer adıyla Tweet planlama özelliğini başarıyla tamamlamış oldunuz.

Planlamış Tweetler

Buna ek olarak alt kısımda yer alan “Planlanmış Tweetler” bölümüne tıklayarak yayınlanmak için sıra bekleyen paylaşımlarınızı görebilirsiniz. Aynı zamanda bu bölümü kullanarak yayınlamaktan vazgeçtiklerinizi iptal edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.