Twitter, bilgi kirliliğinin önüne geçmeyi amaçlıyor

Twitter, bilgi kirliliğinin önüne geçmeyi amaçlıyor

İnternetteki bilgi kirliliğini ve yalan haber dolaşımını azaltmaya çalışan Twitter, bu doğrultuda geliştirdiği yeni özelliği açıkladı.

Sosyal medya platformu Twitter, yeni bir özellik duyurdu. Şirket, son dönemlerde koronavirüs ve Afganistan’ın durumu gibi hassas konulara ilişkin yayılan yanlış bilgilerin önüne geçmek amacıyla farklı bir yolu denemeye başladı.

İnternetteki bilgi kirliliğini azaltmak isteyen Twitter, yalan haber paylaşımlarını engellemek adına bir raporlama özelliğini hayata geçirdi. Şirketin sözcüleri, bu sayede insanları yanlış bilgiye yönlendiren tweet’leri durdurmayı amaçladıklarını açıkladı.

Twitter’ın yeni raporlama özelliğini kimler kullanabilecek?

Twitter, kullanıcıların yanıltıcı içerik olarak raporladıkları tweetlerin, moderatörler tarafından kontrol edilmesi gerektiğini ve buradan toplanan bilgilerin ilerleyen dönemde test verisi olarak kullanılabileceğini söyledi.

Şimdilik sadece ABD, Güney Kore ve Avustralya‘daki bazı kullanıcıların erişimine açılan bu özelliğin henüz etkili bir yaklaşım olduğundan emin olmadıkları için küçük adımlarla testleri sürdürdükleri, olumlu dönüş alınırsa bu özelliğin daha fazla kullanıcının erişimine sunulacağına dair söylemlerde bulundu.

twitter-yanlis-bilgilendirmenin-onune-gecmek-icin-kullanici-raporlarini-test-ediyor-gorsel-5-2048x1024.jpg

Twitter sözcüleri, PCMag’e verdiği demeçte şu cümlelere yer verdi: “Gelen her rapor için harekete geçmeyebiliriz ve bunlara yanıt vermeyebiliriz. Ancak bu raporlar, eğilimleri belirlememize yardımcı olacak. Böylece yanlış bilgilendirmeye karşı çalışmalarımızın hız ve ölçeğini iyileştirebiliriz.”

Şirket, daha önce tanıttığı, kullanıcıların yanıltıcı ve rahatsız edici içerik barındıran tweetleri işaretlemesini sağlayan Birdwatch adlı topluluk forumunun geliştirmesine devam ederken konuyla alakalı alternatif üretme çalışmalarını da sürdürüyor.

Twitter’da rahatsız edici içeriğin raporlaması nasıl yapılır?

Rahatsız edici paylaşımın sağ köşesindeki üç nokta “…” seçeneğini tıkladıktan sonra Tweeti Bildir seçeneğini seçiyoruz, ardından açılan pencerede yapılan paylaşımı neden rapor etmek istediğimizi seçmemiz gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.