Twitter, bir eksikliği daha giderdi

Twitter, bir eksikliği daha giderdi

Sosyal medya uygulaması Twitter, geçen yıldan beri iOS uygulamasında bulunan 'simge değiştirme' özelliğini Android kullanıcılarına da getirdi.

Twitter, Android için yayınladığı yeni güncellemeyle uygulama simgesi değiştirme özelliğini kullanıma sundu. Geçen yıl Twitter Blue hizmeti kapsamında iPhone kullanıcılarının erişimine açılan bu özellik, uygulamanın klasik mavi-beyaz ikonundan sıkılan ve alternatif arayışına girenlere hitap ediyor.

Yayınlanan yeni güncellemeyi yükledikten sonra, Twitter’ın önceden belirlediği birbirinden farklı uygulama simgelerine ulaşabiliyorsunuz. İstediğiniz simgeyi seçip uygulamayı yeniden başlattığınızda değişikliğin telefonunuzun ana ekranındaki Twitter ikonuna yansıdığını göreceksiniz. Fakat bu özelliği kullanmanın bazı şartları var.

Twitter Blue aboneliği gerekiyor

Uygulama simgesi değiştirme özelliği Twitter Blue kapsamına girdiğinden doğal olarak ücretli. Dahası, Blue’nun kullanıma açık olduğu ülkeler ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda ile sınırlı. Bu da, Türkiye’de yaşayan Twitter kullanıcılarının en azından şimdilik uygulamanın ikonunu değiştiremeyecekleri anlamına geliyor.

twitter-android-uygulamasindaki-bir-eksikligi-daha-giderdi.jpg

Twitter, Blue abonesi olan Android kullanıcılarının özel uygulama simgelerini ayarlarda bulabileceğini duyurdu. Kullanıcılar klasik mavi-beyaz simgeyi kullanmaya devam edebileceği gibi yeşil-beyaz, pembe-beyaz vb. farklı renge sahip ikonları da ayarlayabilecek.

Diğer Twitter Blue özellikleri

Twitter Blue’nun belki de en büyük albenisi ‘tweet geri alma seçeneği’ olabilir. Fakat bunu düzenleme butonu ile karıştırmamak gerekiyor. Twitter kullanıcıların o kadar isteğine rağmen düzenleme özelliğini getirmiyor. Geri alma işlevi ise, bir tweeti paylaştıktan sonra geri çekme imkanı tanıyor.

  • Reklamsız Makaleler: ABD merkezli popüler yayıncılardan oluşan bir ağda reklamsız okuma deneyimi (ödeme duvarı erişimi hariç).
  • En Popüler Makaleler: Ağında son 24 saatte en çok paylaşılan makalelere kolayca göz at.
  • Okuyucu: Uzun tweet dizilerini okumanın daha kolay yolu. Tweet dizisinin üst kısmındaki okuyucu simgesine dokunarak Okuyucu özelliğini açın veya bunu metin boyutunuzu değiştirmek için kullanın.
  • Yer İşareti Klasörleri: Yer İşaretlerini klasörlerde düzenleyerek bitmeyen kaydırma sürecinden kurtul.
  • Gezintiyi kişiselleştir: En çok kullandığın sayfaları sekme çubuğundan ayarla.
  • Uygulama Teması: Twitter deneyimin için yalnızca senin görebileceğin yeni bir tema rengi seç.
  • Daha uzun videolar yükle: Paylaşacak daha fazla şeyin olduğunda 10 dakikaya kadar videolar yükleyip tweetleyebilirsin.
  • Sabitlenen sohbetler: Favori sohbetlerini Direkt Mesaj gelen kutunun en üstüne sabitlemek için sohbeti kaydır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.