Twitter CEO'sundan Bitcoin açıklaması

Twitter CEO'sundan Bitcoin açıklaması

Twitter ve Square'ın CEO'su Jack Dorsey, kripto para birimi olan Bitcoin'in dünyayı birleştireceğini ancak bunun uzun vadede gerçekleşeceğini söyledi.

En fazla kullanıcıya sahip sosyal medya platformlarından biri olan Twitter ve Square'ın CEO’su Jack Dorsey, kripto paraların gelecekte alabileceği değere dikkat çekerek örnek olarak Bitcoin’i işaret etti. Dorsey, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kripto para birimi Bitcoin’in uzun vadede dünyayı birleştireceğini iddia etti.

Dorsey: “Sonunda dünya da birleşecek”

Amerikan Senatosu’nun kripto katılımını genişletecek değişikliklerden birini engellemesi üzerine açıklamalarda bulunan Dorsey, “Bitcoin derinden bölünmüş ülkeyi birleştirecek. Sonunda da dünyayı” açıklamasında bulundu.

jack-dorsey-bitcoin-dunyayi-birlestirecek.jpg

Dorsey açıklamasında hangi ülkeyi kast ettiğini belirtmed ancak başarısızlıkla sonuçlanan değişikliğin ardından bu açıklamanın gelmesi ABD’yi işaret ediyor. Dorsey, Bitcoin ve diğer kripto paralarının büyük sorunlara önemli bir çözüm olarak sunulması fikrini ilk kez dile getirmedi. Geçtiğimiz Temmuz ayında CEO, “Umudum, Bitcoin’in dünya barışını yaratmasıdır” diyerek kripto paraya yüklediği değeri dile getirdi.

46 bin dolar seviyesinde seyreden kripto para birimi Bitcoin’in dünya sorunlarının çözülmesine nasıl yardımcı olabileceği konusu ise belirsizliğini koruyor. Ancak önemli isimlerin girişimleri bunu görmek için fazla bir zaman olmadığı gösteriyor. Öte yandan 10 yıl içinde dünyanın tek para biriminin Bitcoin olacağını öne süren Dorsey, yakın zamanda Twitter’da reklam satın almasına bile izin verileceğini açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.