Twitter Fleets platformdan kaldırıldı

Twitter Fleets platformdan kaldırıldı

Geçtiğimiz yıl Twitter'a eklenen hikaye özelliği Fleets, başarıya ulaşamayınca platformdan kaldırıldı.

Twitter tarafından Instagram, Snapchat, Facebook hikayelere rakip olarak hayata geçirdiği Fleets özelliğini istenilen başarıya ulaşmadığı gerekçesiyle platformdan kaldırdı. 2020 yılının başında duyurulan Fleets ilk etapta bazı ülkelerde test edilmeye başlanmıştı. Şirket, geçtiğimiz Kasım ayında da özelliğin tüm dünyada kullanıma açıldığını açıklamıştı. 3 Ağustos 2021 tarihinden itibaren Twitter Fleets resmen kaldırıldı.

6.webp

Şirket, Fleets’in insanların “Twitter’da sohbete katılırken kendilerini daha rahat hissetmelerine” yardımcı olacağını umduğunu, ancak beklenildiği gibi Fleets ile Twitter’a katılanların sayısında bir artış olmadığını söyledi. Sosyal ağ yönetiminden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Twitter’ın tüm özelliklerini geliştiriyoruz ve herkese açık sohbete hizmet etmek için daha büyük, daha cesur şeyler deniyoruz. Kullanıcılarımız için neyin işe yaradığını değerlendireceğiz. Twitter kullanan kişilere daha iyi hizmet vermenin daha iyi bir yolu olduğunda sohbetlere katılmanın, geri bildirimleri dinlemenin ve yön değiştirmenin yeni yollarını oluşturmaya devam edeceğiz."

Twitter, geleceği dair olarak Fleets’ten öğrendiklerini, insanların “konuşmaya katılması” için başka yollar yaratmaya odaklanmak için kullanacağını ve “insanları Twitter’a katılmaktan alıkoyan şeyleri” ele almanın yeni yollarını bulacağını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.