Twitter gündem için yeni özelliği kullanıma alıyor! Yeni bilgiler yer alacak

Twitter gündem için yeni özelliği kullanıma alıyor! Yeni bilgiler yer alacak

Twitter, gündem sayfası için değişikliğe gidiyor. Anlık olarak değişen ve Twitter kullanıcılarının konuma göre ne hakkında konuştuğunu gösteren sayfada, trend olan içerikler için açıklayıcı bilgiler geliyor. 

Daha önce de kullanıcıların paylaştıkları tweetler için alıntılama özelliği gelmişti. Ancak alıntılanan tweetlerin görüntülemesi mümkün olmuyordu. Kullanıcıların daha fazla içeriğe ulaşmasını hedefleyen uygulama, bu konuda da yeniliği kullanıcılarla buluşturdu.

Uygulama kullanıcılarının önemli bir bölümü gündemi takip etmek için ilgili bölümü ziyaret ediyor. Ancak gündemde olan etiket ve kelimelere tıklandığında konu hakkında tweetler kendisini göstermiyor. Hatta bazı spam sayfaların kullanıcılara ulaşmak için bu etiketi kullanarak paylaşım yaptığı da oluyor. Bu nedenle de kullanıcıların gündemde olan konu için bilgiyi edinemiyor.

Bunun önüne geçmek isteyen uygulama, gündem sayfası için konu hakkında açıklamayı getiriyor. Gündem olan etiket veya kelimenin neden çokça konuşulduğuna dair bilgiler kendisini gösterecek. Böylelikle kullanıcıların gündeme dair doğru bilgileri elde etme şansı yakalayacak.

Konu hakkında bazı tweetlerin öne çıkması ve elle açıklama yazılması öngörülüyor. Bu açıklamanın otomatik olmayacak şekilde yine bir insan tarafından yazılacağı belirtiliyor. Böylelikle en doğru bilginin paylaşılması hedefleniyor.

Yeni Twitter gündem özelliği şu an için Türkiye’de kullanıma alınmadı. Ancak aşağıdaki ülkelerde kullanılabiliyor.

Avustralya
ABD
Arjantin
Birleşik Arap Emirlikleri
Birleşik Krallık
Brezilya
Fransa
Hindistan
İrlanda
İspanya
Japonya
Kanada
Kolombiya
Meksika
Mısır
Suudi Arabistan
Yeni Zelanda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.