Twitter hack skandalı tüm hızıyla devam ediyor

Twitter hack skandalı tüm hızıyla devam ediyor

Geçtiğimiz aylarda patlak veren Twitter hack skandalı daha tazeliğini korurken, bir başka güvenlik açığı sorunu ortaya çıktı. 

Bu defa skandalın hedefindeki isim Hindistan Başbakanı Narendra Modi oldu. Twitter yaptığı açıklamada Modi’nin kişisel hesabının hacklendiği belirtilirken, takipçilere kripto para fonlarına bağış yapılmasına yönelik bir dizi mesaj atıldı.

Ünlü isimlere yönelik hack saldırılarının son kurbanı Hindistan Başbakanı Narendra Modi oldu. Twitter, söz konusu hack faaliyetlerinin farkında olduğunu belirtirken hesabı güvence altına almak için adımlar attığının altını çizdi. Ayrıca saldırının Temmuz ayında ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump’ın karşısına çıkacak olan Joe Biden, Tesla’nın kurucusu Elon Musk gibi ünlü isimlere yapılan müdahaleden sonra en kapsamlı Twitter ihlali olduğu belirtildi.

Söz konusu saldırıdan etkilenen hesabın Modi’nin 2,5 milyonluk kişisel web sitesiyle alakalı paylaşımlar yaptığı hesap olduğu öğrenildi. Başbakanın asıl kullandığı ve 61,8 milyonluk hesapta ise herhangi bir sorun olmadığı belirtildi.

Konuyla ilgili BBC’ye konuşan bir Twitter sözcüsü, “Durumu şu anda aktif olarak araştırıyoruz. Başka hesapların etkilenip etkilenmediğinin farkında değiliz” ifadelerini kullandı. Kısa süre sonra kaldırılan tweetlerde ise Hindistan’ın doğal ve insan kaynaklı afetlerde halka destek sağlamak amacıyla biriktirdiği Başbakanlık Ulusal Yardım Fonu’na (PM National Relief Fund) destek amacıyla kripto para bağışı yapılması istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.