Twitter hatası kişisel bilgilerinizi açık ediyor!

Twitter hatası kişisel bilgilerinizi açık ediyor!

Ortaya çıkan yeni hata ile birlikte, Android platformundaki Twitter kullanıcılarının özel tweetleri ve hesap ayarlarında yapılan özel değişiklikler ortaya çıkmış durumda.

Ayrıca hatanın bütün kullanıcıları etkilemediği, sadece Android cihazlar üzerinden e-posta değişikliği gibi özel hesap ayarları yapan kullanıcıları etkilediği bildirildi.

Bu hatadan etkilenen kullanıcıların özel tweetleri, yaptıkları e-posta değişiklikleri ve tarihleri, değişikliği yaptıkları e-posta hesapları gibi bir çok özel kalması gereken bilgi ortaya çıktı. Bu sorundan masaüstü ve iOS cihazların etkilenmediğini, sadece Android cihazlarda oluştuğu bildirildi. Bu gün hata giderilmiş olsa da, Twitter yetkilileri “Tweetlerinizi koruyun” özelliğinin geçici olarak devre dışı bırakılmasının faydalı olacağını vurguladı.

Tweetlerini korumaya alanların dışında hatadan etkilenenler arasında 3 Kasım 2014 tarihi ile Ocak ayı arasında Android cihazlar üzerinden e-posta adresi değiştirenlerin olduğu rapora eklendi.

Bu hataya maruz kalan kullanıcıların herhangi bir özel bilgisinin, bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilmediğini ancak her ihtimale karşı mevcut şifrelerin değiştirilmesi gerektiği önerildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.