Twitter hikaye özelliği başarılı mı? İşte ilk sonuçlar

Twitter hikaye özelliği başarılı mı? İşte ilk sonuçlar

Twitter Fleets adını verdiği hikaye özelliği kısa süre önce ortaya çıkmış ve bazı twitter kullanıcılarının da tepkisini çekmişti.

Tıpkı Instagram hikayeler gibi 24 saat boyunca görünen ve sonrasında kaybolan bu paylaşımların Twitter kullanıcılarını daha etkin hale getireceği düşünülüyordu. İlk yapılan anketler ise özelliğinin pek bekleneni veremediğini ortaya koyuyor. İşte anket sonuçları:

Twitter hikayeler özelliği için anket yapıldı

Yapılan bu anket çalışmasında kullanıcılara bu özelliği kullanıp kullanmadıkları, ne sıklıklla kullandıkları gibi sorular soruldu. YouGov tarafından yapılan anket sonuçlarına bakılırsa, ankete katılanlarının yarısı Twitter hikaye özelliği kullanmadığını ve kullanmak istemediği ortaya çıktı.

Yine yüzde 35 gibi bir kullanıcı ise halihazırda başka bir sosyal medya platformunda hikaye paylaşımı yaptığını söyledi. Anket katılımcılarının yüzde 24’ü ise platforma sadece tweet atmak için girdiği cevabını verdi. Katılımcıların yüzde 13’lük bir kısmı ise twitter hikaye özelliği kullanan bir tanıdığı olmadığını belirtti.

24,,,.jpg

Anketin en ilginç sonucu ise katılımcıların yüzde 10’unun Twitter Fleets özelliğinin nasıl kullanılacağı konusunda bir fikre sahip olmaması. Ortaya çıkan bu ilk bulgular, Twitter hikayeler özelliğinin kullanıcılar tarafından beğenilmedini ortaya koyuyor.

24,,,,,,.jpg

Bunun temel sebeplerinden birinin de Fleets gönderilerinin filtre v.b. özellikler içermemesi olduğu düşünülüyor. Yine sosyal medya platformunun kitlesinin paylaşım için hikaye yerine tweet atmayı tercih etmesi de bu anket sonucunun ortaya çıkmasına neden olmuş olabilir. Sizce Twitter hikayeler özelliği Fleets kullanışlı mı? 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.