Twitter, iMessage benzeri özelliğini geliştiriyor

Twitter, iMessage benzeri özelliğini geliştiriyor

Twitter bu yıl birçok özelliğini kullanıma sundu. Bunların içerisinde emojiler üzerine de bir çalışma bulunuyor.

Twitter bu yıl birçok yeni özellik kullanıma sundu. Yakında gelecek yenilikler arasında ise emojiler üzerine bir çalışma bulunuyor. Ancak henüz ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor. Beklenen özellikle alakalı son detaylar internete sızmaya başladı.

Twitter’a gelecek bütün emojiler hazırlandı

Twitter web uygulaması için birkaç yeni özellik üzerinde çalışıyor. Mayıs ayının sonunda 9to5Mac, Twitter’ın ‘Tebrik‘, ‘Düşünceli‘, ‘Üzgün‘ ve ‘Kahkaha‘ tepkileri için kolları sıvadıklarını açıkladı. Grafik tasarımcı Nima Owji tüm emojileri hazırladı. Ortaya çıkan bu özellik iMessage‘a benzetildi.

twitter-imessage-benzeri-ozelligini-gelistiriyor-1.jpg

Kullanıcıların emojileri kullanabilmesi için ‘Beğen‘ butonuna uzun süre basması gerekeceği düşünülüyor. Şu anda çoğu sosyal medya sitesinde bu tip bir kullanım var. Sistem hazır gibi görünse de şirketin özelliği ne zaman yayınlanacağı resmi olarak henüz açıklanmadı.

Owji, Twitter‘ın web uygulaması için Fleet ve Twitter Spaces üzerinde çalıştığını da belirtti. Şu anda birisi Fleet eklerse Twitter’ın internet sitesi tarafındaki kullanıcılar onları göremiyor. Ancak bu durumun yakında değişeceği söyleniyor.

Son olarak şirket kullanıcının aradığı mesajı bulmasını kolaylaştıracak bir yola gitti. Artık DM araması, gruplar ve kişiler farklı bölümlerde aranacak.

Geliştirici Nima Owji, Twitter‘ın üzerinde çalıştığı bu özellikleri tersine mühendislik metoduyla buluyor. Ayrıca bu yıl Twitter; Spaces, Tip Jar, Twitter Blue ve Super Follow gibi birçok özellik sunuyor. Şirket ilk kez Twitter’ın içerik oluşturucularının para kazanmasını sağlayacak bir platform olduğunu ortaya koydu.

Kızgın emojisinin bulunmaması soru işaretlerine neden oldu

2 ay önce Jane Manchun Wong bütün emojileri bir tweet’inde göstermişti. Tepkilerin arasında ‘Kızgın‘ emojisi yer almıyordu. Herkesin kafasında neden olmadığına dair soru işaretleri oluştu. Ancak bu özelliğin test aşamasında olduğunu düşünürsek yakın zamanda eklenmesi olası.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.