Twitter, "Keşfet" sekmesini tamamen değiştiriyor!

Twitter, "Keşfet" sekmesini tamamen değiştiriyor!

Keşfet bölümünü "Trendler" ve "Sizin İçin" sekmelerinden oluşacak şekilde yenileyen Twitter, TikTok benzeri dikey akış sistemine geçti.

Elon Musk’ın 44 milyar dolara satın aldığı Twitter, popüler tweetlerin yer aldığı Keşfet bölümünü yenileyerek, eski sürümdeki COVID-19, Haberler, Spor ve Eğlence sekmelerini kaldırdı. Artık sadece Trendler (Trending) ve Sizin İçin (For You) olmak üzere iki sekmeden oluşuyor.

Twitter, yeni Keşfet bölümü Hindistan’da kullanıma sunmuştu. Şimdi ise daha fazla kullanıcıyla test edilmeye başlandı. Sosyal medya danışmanı Matt Navarra, TikTok’un arayüzüyle birebir aynı olan “Sizin İçin” sekmesinin nasıl çalıştığını gösteren bir paylaşımda bulundu.

twitter-kesfet-yeni-tasarim-1-scaled.webp

Matt Navarra, paylaşımında “Twitter’ım artık TikTok” yorumunu yaparken; şirket ise yenilenen Keşfet bölümüyle ilgili şunları söyledi:

"Gevşemenizi, yeni ilgi alanları keşfetmenizi ve neler olduğunu görmenizi kolaylaştırmak için yenilenmiş, daha kişisel bir Keşfet sayfasını test etmeye devam ediyoruz."

Yeni "Keşfet" nasıl çalışıyor?

Keşfet butonuna dokunulduğunda doğrudan “Trendler” karşınıza çıkıyor. Bu bölümde, ilgi alanınıza göre kişiselleştirilmiş tweetleri görmeyi seçebilirsiniz. Aynı zamanda platformda o an için popüler olan trend topic tweetleri görecek şekilde de ayarlayabilirsiniz.

Sayfayı sağa kaydırdığınızda ise “Sizin İçin” bölümü açılıyor. Burada isminden de anlaşılacağı üzere Twitter’ın sizin seveceğinizi düşündüğü tweetler ve videolar yer alıyor. Tıpkı TikTok’ta ve Instagram’ın test ettiği yeni arayüzde olduğu gibi, Twitter’da da parmağınızı yukarı kaydırarak gönderiler arası geçiş yapabiliyorsunuz.

twitter-kesfet.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.