Twitter kullanıcıları dikkat! Covid-19 aşıları için yeni bir adım attı

Twitter kullanıcıları dikkat! Covid-19 aşıları için yeni bir adım attı

Twitter'dan yapılan açıklamada, bu haftadan itibaren kullanıcılarının zaman çizelgelerinin en üstünde Covid-19 aşıları hakkında bilgiler içeren bir bildirim göreceklerini belirtti.

Bildirim, insanları bu aşıların güvenliği ve etkinliği hakkında halk sağlığı uzmanlarından gelen bilgilere yönlendirecek. Sosyal medya şirketi konu ile ilgili paylaştığı bir tweet‘te “Covid-19 aşıları daha yaygın hale geldikçe, ülkenizdeki en son aşı bilgilerine erişmenizi istiyoruz” dedi.

basliksiz-1-227.jpg
Twitter’ın konu ile alakalı paylaşımı şöyle;

“COVID-19 aşıları daha yaygın hale geldikçe, ülkenizdeki en son aşı bilgilerine erişmenizi istiyoruz.

Bu hafta, zaman çizelgenizde aşı güvenliği, etkinliği ve halk sağlığı uzmanlarından gelen haberlerle ilgili kaynaklara bağlantı veren bir bilgi mesajı göreceksiniz.”

Twitter tarafından alınan önlem, diğer sosyal ağlar tarafından atılan adımlara benziyor. Örneğin YouTube, Covid-19 aşısı PSA‘larını yayınlamaya başladı ve pandemi sona erdiğinde insanları bekleyen her şeyi vurguladı.

Bu arada Facebook, tüm yetişkinlere aşı durumu hakkında haber veren bildirimler yayınlıyor. Şirket, bu bildirimin mantıklı olduğu takdirde bu istemi başka ülkelerde de sunmayı planlıyor. Her durumda, bu, insanların bilgiyi bulmasının başka bir yolu olarak görülüyor.

Sosyal ağların Covid-19 ile ilgili attığı adımları siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce halk sağlığı için ne derece önem arz ediyor? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.