Twitter kullanıcıları dikkat! Hikayeler özelliği geliyor

Twitter kullanıcıları dikkat! Hikayeler özelliği geliyor

Hikayeler özelliği günümüzde Instagram, Facebook ve WhatsApp gibi uygulamaların yanı sıra son dönemde internet sitelerinin mobil sürümlerinde de aktif bir şekilde kullanılıyor.

Aslında Hikayeler ile Twitter’ın yeni özelliği arasındaki tek ortak nokta 24 saat sonra kaybolmaları. Brezilya’da test edilmeye başlanan “Fleets” veya Türkçe adıyla Filolar isimli geçici tweet özelliği adından da anlaşılabileceği üzere kullanıcıların 24 saat sonra kaybolan tweet’ler atmasını sağlayacak.

Filoların normal bir tweet’e kıyasla tek farkı 24 saat sonra kaybolması değil. Bunları herhangi bir şekilde beğenmeniz, yanıtlamanız veya retweet etmeniz mümkün değil. Daha da önemlisi kısmi olarak genele kapalı olacak. Örneklerle açıklamak gerekirse: arama sonuçları üzerinden veya anlardan bu paylaşımlara ulaşılamayacak, yani geçici tweet’ler platformun genelinde dolaşmayacak. İnternet sitelerine embed edilmeyecek / yerleştirilemeyecek.

Peki insanlar nasıl görecek? Sizi takip etmeyen birinin filoları yani geçici tweet’lerinizi görmesi için profilinize girmesi ve o alana tıklaması gerekecek. Instagram’dan alışık olduğumuz şekilde üst kısımda profil resimlerini gösteren bir bölüm olacak. Buraya tıklayarak yapılan paylaşımları görebileceksiniz. Filolar konusunda paylaşan kişi ile Instagram Hikayeler’de olduğu gibi DM üzerinden yanıtlayarak veya emoji bırakarak etkileşime girebileceksiniz. Bu sayede Twitter uzun süredir üzerinde çalıştığı, insanların paylaşımlarını belirlediği kitlelere ulaştırması konusunda ilk çözümü sunmuş olacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.