Twitter kullanıcıları dikkat! Kuralları değişti

Twitter kullanıcıları dikkat! Kuralları değişti

Donald Trump'ın Twitter üzerinde yaptığı paylaşımlar ile eleştirilerin odağı haline geldi. Zira, Trump’ın tweet’lerinde kullandığı ağır diller / hareketler kullanıcılar tarafından şikayet ediliyor.

Kullanıcıların şikayetlerine artık sessiz kalmayan Twitter kurallarında değişikliğe gittiğini açıkladı. Yeni Twitter kuralları siyasilerin veya tanınmış kişilerin ifade özgürlüğünü elinden almıyor, kullanıcıları bu kişiler konusunda uyarıyor.


Twitter, Trump’ın adından bahsetmeden yayınladığı bir blog yazısında, “kuralları ihlal etse bile, bazı durumlarda belirli tweet’lere erişim sağlamak” gerektiğini belirtiyor. Buna gerekçe olarak paylaşımların “kamu çıkarına” olması gösteriliyor.

Twitter’ın sunduğu en büyük hizmetlerden birisinin de, insanların liderlerine açıkca yanıt verebilmesi ve yaşanan olaylardan onları sorumlu tutabilmesi” olduğu vurgulanıyor. Bu kapsamda siyasiler tarafından paylaşılan tweet’ler kuralları ihlal etmesi halinde “uyarı etiketi” ile yayınlanacak.

Twitter tweet ilkeleri hakkında duyuru yaptı

Twitter’ın uyarı etiketi uygulamasından 100 binden fazla takipçisi bulunan, onaylanmış hesabı olan siyasiler ve hükümet temsilcileri etkilenecek. Tabi, uygulama için bundan sonraki süreçte yapılan paylaşımlar dikkate alınacak.

Geçmişte yapılan paylaşımların bu durumdan etkilenmediğini belirten Twitter, daha önce kuralları ihlal eden tweet’lerin kamu çıkarı gözetilerek silinmediği belirtirken, hangi durumlarda ve neden silinmesine karar verdiklerinin net olmadığını açıkça dile getiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.