Twitter kullanıcıları dikkat! Tweet geri al özelliği için kötü sürpriz

Twitter kullanıcıları dikkat! Tweet geri al özelliği için kötü sürpriz

Twitter, tweet geri alma özelliği ücretli mi olacak?

Twitter’ın bu ayın başında tweet geri al ile ilgili bir özellik denediği ortaya çıktı. Twitter kullanıcılarına tweet silme imkanı verse de, tweet geri alma ve düzeltme yapmak mümkün değil. Yeni ortaya çıkan bir bilgiye göre bu düzenleme özelliği herkes için sunulmayacak. Ayın başında Jane Manchun Wong adlı uygulama geliştirici, Twitter kodlarında tweet geri al ile ilgili bir kod keşfetti. Paylaşılan tweeti geri alıp yeniden düzenleme imkanı sunan özelliğin ücretli olma ihtimali var. Wong, bugün özellikle ilgili bir abonelik ekranı keşfetti. Twitter bir süredir ücretli üyelik için çalışıyor. Bu abonelik sisteminin içinde, tweet geri al özelliği de yer alacak gibi.

Özellikle ilgili Twitter tarafından yapılan bir ankette ortaya çıktı. Twitter ankette, ücretli üyelikle ilgili sunulması gereken özellikleri sordu. Bu özellikler arasında tweet geri alma da yer aldı. Bu geri alma özelliğinin tam olarak atılan tweeti geri almak şeklinde çalışmayabilir. Wong’un paylaştığı GIF ekran görüntülerine bakılırsa, tweeti atmadan önce kullanıcıya belli bir süre veriliyor. Buna göre platform, bu süre içinde undo düğmesine basıp paylaşımı düzeltme imkanı tanıyacak. Twitter, özelliğin ücretli üyelik için mi yoksa tüm üyeler için mi olacağına dair bir açıklama yapmış değil. Twitter kullanıcıları platformun kurulduğu günden beri, atılan tweetlerini yeniden düzenleme özelliğinin gelmesini bekliyor.

tweet-zamanlama-nasil-yapilir-1.jpg

Yeni Twitter özellikleri

Twitter, özellikle pandemi döneminde bir çok yeniliğe imza attı. Instagram hikayeler benzeri Fletts özelliği de bunlardan biri. Sosyal medya kullanıcılarını ikiye bölen özellik, şu an için çok daha kullanışlı hale geldi. Son zamanların trend uygulaması Clubhouse‘da Twitter’ın radarına takılan uygulamalardan. Sosyal medya devi Clubhouse benzeri sesli sohbet odalarını kısa süre önce derye soktu. İlk önce iOS üzerinde denenen özellik, Android kullanıcılarına da açılmaya başladı.

Twitter’ın son zamanlarda ise ücretli bir üyelik sistemi üzerinde çalıştığı konuşuluyor. Yine çok takipçili hesaplar için de bir tür abonelik sistemi üzerinde çalışıldığı iddia ediliyor. Tweet geri alma özelliğinin de ücretli üyelik için gelme ihtimali, sosyal medya kullanıcılarını endişelendiriyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.