Twitter mavi tik başvuruları için tarihi açıkladı

Twitter mavi tik başvuruları için tarihi açıkladı

Twitter  mavi tik başvurularını uzun bir süre önce kapatmış, ancak geçtiğimiz aylarda başvuruların tekrar açılacağına dair bir açıklama yapmıştı.

Yaklaşık 3 yıl önce askıya alınan başvurular, doğrulama politikasının baştan aşağı yenilenmesiyle tekrar açılacak. 20 Ocak 2021 tarihinde tekrar başvuru alınmaya başlanacağı açıklanırken, yeni kuralların da yürürlüğe girileceği vurgulandı.

The Verge’ye konuşan bir Twitter yetkilisi, ihlale yol açtığı tespit edilen kullanıcılardan mavi tik özelliğini kaldırabileceğini belirtti. Ayrıca yeni politikanın yürürlüğe gireceği 20 Ocak tarihi itibariyle, etkin olmayan ya da gereksinimlerini karşılamayan hesaplardan da doğrulama rozetleri (mavi tik) kaldırılacak.

Politika aynı zamanda farklı gruplandırmaları içerecek. Twitter sayfaları medya kuruluşları ve gazeteciler, eğlence figürleri ve kuruluşları, sporla ilgili hesaplar ve aktivistler, organizatörler ve diğer etkili kişiler gibi kategorilere ayıracak. Firma ilerleyen zamanda da kategori listesini genişletmeye açık olduğunu ifade ediyor. 

Twitter uygulamada yeni bir başvuru süreci başlatacak ve başvuru sahiplerinin kimliklerini doğrulaması ve onaylaması için bir kategori seçmesine izin verecek. Çok fazla talep geleceğinin farkında olan platform, başvuruların hem insan kontrolünde olacağını hem de otomatik bir algoritmadan geçeceğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.