Twitter, nefret söylemlerini azaltacak: Safety Mode özelliği

Twitter, nefret söylemlerini azaltacak: Safety Mode özelliği

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte Facebook, Twitter ve Google gibi teknoloji şirketleri nefret söylemlerini azaltmak için yapay zeka destekli sistemler oluşturmaya başladı.

Twitter, yapay zeka ile çalışacak Safety Mode özelliği ile kullanıcıların saldırgan tavırlardan kaçınmasını sağlayacağını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Erzurum oyunu ile ilgili yaşananlar nedeniyle sosyal medya ikiye bölündü. Bazı kullanıcılar Twitch yayıncılarının yaptığı yorumları nefret söylemi olarak nitelendirirken, bazı kullanıcılar ise yapılan yorumların yerinde olduğunu savundu. Ayrıca birçok kullanıcı sosyal medya üzerinden oyun yapımcısı ile ilgili saldırgan tavır sergiledi.

Twitter, saldırgan tavırları Safety Mode özelliği ile önleyecek

Twitter, bunun gibi örneklerin önüne geçmek için yapay zeka destekli yeni özelliğini devreye alacak. Bu sayede troll olarak adlandırılan kullanıcıları engelleyecek. Ancak bazı analistler, sistemin mükemmel çalışması gerektiğini, aksi takdirde birçok kullanıcının bu özellik sebebiyle mağdur olabileceğini savunuyor.

Safety Mode’u yaklaşık 1 yıldır test eden sosyal medya devi, kullanıcılara sunmak için hazırlıklarını tamamladı. Geliştirilen özellik ile taciz ve spam içerik oluşturan kullanıcılar, otomatik tespit edilecek. Bunlar 7 gün boyunca kısıtlı erişime sahip olacak.

YouTube benzeri ücretli abonelik sistemini tanıtan Twitter, yeni özellikler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.