Twitter o başvurular için yeşil ışık yaktı! Mavi Tik özelliği geri geliyor

Twitter o başvurular için yeşil ışık yaktı! Mavi Tik özelliği geri geliyor

Twitter, yaptığı açıklamada askıya aldığı Mavi Tik özelliğini yeni doğrulama süreçleriyle birlikte önümüzdeki yılın başlarında tekrardan aktif hale getirecek.

Twitter, Salı günü yaptığı açıklamasında yaklaşık 3 yıl önce askıya alınan Mavi Tik özelliğinin yenilenmiş şekilde 2021’in başında kullanıma sunacak. Doğrulama sisteminin bir çeşit geri bildirim yöntemiyle de entegre olacak. Firmanın yapmış olduğu duyuru, Haziran ayında uygulama araştırmacısı Manchun Wong’un şirketin yeni bir doğrulama sistemi oluşturduğunu öne süren raporunu da doğrulamış oldu.

Edinilen bilgilere göre özellikte herhangi bir değişiklik yapılmazsa, doğrulama için uygun olacak hesaplar arasında devlet hesapları, şirketler, markalar, sivil toplum kuruluşları, medya kuruluşları, eğlence, spor, aktivistler, organizatörler ve Twitter’ın toplum üzerinde etkisi olduğunu düşündüğü kişiler bundan faydalanacak. Taslağına buradan ulaşabileceğiniz özellikle ilgili politikanın 17 Aralık’ta yayınlanması bekleniyor. 

Öte yandan daha önce doğrulanmış olan ya da yeni doğrulanacak bir hesabın tiki elinden alınabilecek. Söz konusu hesabı doğrulanan bir kullanıcı, insanları gerçek kimlikleri konusunda yanıltmak için adını veya biyografisini değiştirirse Twitter, tiki alabilecek. Firma bunu da hizmet şartlarını ihlalle bağlayarak yapacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.