Twitter, o cihazlarda uygulama desteğini sonlandırdı

Twitter, o cihazlarda uygulama desteğini sonlandırdı

Sosyal medya platformu Twitter, iOS 13 ve daha eski sürümler için sunduğu desteği kesiyor. Bu da milyonlarca telefonun uygulamaya erişemeyeceği anlamına geliyor.

Apple, iPhone 13 ailesini ve iOS 15‘i kısa süre önce tanıttı. Bu durum, yeni sürümlere geçmek isteyen kullanıcıları sevindirse de güncelleme desteğini kaybetmiş telefonlara sahip kullanıcılar için kötü haber anlamına geliyor.

Uygulama geliştiriciler, birer birer eski iOS ve Android sürümlerine sundukları desteği kesiyor. Ne yazık ki bu bazı akıllı telefon modelleri için yolun sonu anlamına geliyor. Son olarak, güncelleme desteğini kaybetmiş telefonlara bir darbe de Twitter’dan geldi.

twitter-destegi-kaybeden-iphone-modelleri.webp

iPhone 6 kullanıcıları artık Twitter kullanamayacak

Apple, iPhone 6‘nın üretimini ve satışını yıllar önce durdurdu. Ancak sunduğu güncelleme desteği sayesinde pek çok kişi uzun yıllar bu efsaneleşmiş modeli kullanmaya devam etti. Ne yazık ki bu dönem artık sona erdi. Dün itibariyle iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcıları Twitter uygulamasına erişimini kaybetti.

Bölgesel olarak bazı kullanıcılar, ara ara Tweet görüntülemeyi başarsa da ne yazık ki tam bir kullanıcı deneyimi yaşamak artık mümkün değil. Aslında Twitter, uzun süre önce eski iOS sürümleri için uygulamasını güncellemeyi bırakmıştı. Ancak yine de kullanıcılar uygulamaya bazı özelliklerden mahrum kalarak erişim sağlayabiliyordu.

Eğer siz de herhangi bir nedenden dolayı eski iOS sürümlerini çalıştıran güncel bir cihaza sahipseniz ve kasıtlı olarak telefonunuzu güncellemiyorsanız hemen iOS 15’e geçiş yapmanız gerekiyor. Aksi taktirde ilerleyen dönemde Twitter ve daha pek çok uygulamaya erişiminizi kaybedeceksiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.