Twitter Rus Kaspersky Lab'ı engelledi...

Twitter Rus Kaspersky Lab'ı engelledi...

Twitter, Rusya merkezli güvenlik yazılımları firması Kaspersky Lab'ın reklam vermesini engelledi.

ABD ve Rusya arasında yaşanan siber gerginlik markalar üzerinden devam ediyor. ABD merkezli Twitter, Rusya merkzeli siber güvenlik yazılımları firması Kaspersky Lab'in sosyal ağ üzerinden reklam yapmasını engelledi. ABDli makamlarca Rusya istihbarat servisleri ile ilgili faaliyetlerde bulunduğu iddia edilen Kaspersky Lab'in sadece 2017 yılında Twitter reklamları için 70 bin euro harcama yaptığı da belirtiliyor.

Konuyla ilgili olarak Kaspersky Lab kurucusu ve CEO'su Eugene Kaspersky, şirketin resmi bloğunda bir yazı yayınlayarak Twiter'ın bu tavrını eleştirdi. Yazısına popüler dizi Game of Thrones'tan bir alıntı ile başlayan Kaspersky, yazının devamında 2017 yılında Twitter üzerinden yaptıkları harcamaların dökümünü de açıkladı. Ülkelere göre Twitter üzerinden verdiği reklamların bedellerini de yayınlayan Kaspersky'nin listesinde Türkiye de bulunuyor. Açıklanan rakamlara göre şirket Türkiye'de de 2017 yılında Twitter üzerinden 3439 euro reklam vermiş.

Öte yandan Eugene Kaspersky, Twitter hesabından yaptığı bir duyuru ile 2018 yılında sosyal ağa verecekleri reklam bütçesini internetin özgürleşmesi için çalışan Electronic Frontier Foundation'a bağışlayacağını açıkladı.

ABD ile Rusya arasında yaşanan siber gerilim hem hükümetler hem de şirketler açısından bazı sonuçlar doğuruyor. Benzer bir gerilimi Çin ile de yaşayan ABD, Çin mallarının ülkede satışına ciddi engeller getiriyor. Benzer bir durum Rus ürünleri için de hayata geçecek gibi görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.